Ομάδες ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης

Η Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού παρέχει δωρεάν ομαδικά προγράμματα σε μέλη του Συλλόγου, γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού. Μέσα από τα ομαδικά προγράμματα παρέχεται στις γυναίκες η δυνατότητα να γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους,  να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τους άλλους, να μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος τους, να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες της ζωής και να τις αξιοποιούν.

Προσοχή!

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μόνο σε μια ομάδα και θα πρέπει να είστε μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Η συμμετοχή στις Ομάδες είναι δωρεάν! 
Οι ομάδες υλοποιούνται από τα έσοδα του Αγώνα Greece Race for the Cure®

Η ομάδα έχει ως στόχο την εξωτερίκευση των συναισθημάτων, την απόκτηση δεξιοτήτων διαχείρισης αρνητικών συναισθημάτων που θα βοηθήσουν τις γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού να μπορούν να ανταπεξέλθουν τόσο στις ανάγκες της νόσου, όσο και της καθημερινότητας και την αποδοχή των δύσκολων καταστάσεων και την εύρεση νοήματος μέσω αυτών καθώς και την εκπαίδευση στη διεκδικητική συμπεριφορά.

Συντονίστριες: 

 • Φρόσω Τζιντζηροπούλου, Ψυχολόγος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»
 • Χριστιάνα Μήτση Ψυχολόγος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».
 • Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Πέμπτη 17:00 – 19:00 μ.μ.
 • Έναρξη: Πέμπτη 17/01/2019.
 • Διάρκεια:  14 συνεδρίες
 • Αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα
 • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20/12.

 

Στόχος της ομάδας οριοθέτησης επικοινωνίας είναι οι συμμετέχουσες, γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού, να βελτιώνουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, να αναγνωρίζουν και να θέτουν τα όριά τους και να διαφυλάσσουν τον εαυτό τους, αποφεύγοντας καταστάσεις που τις καταπιέζουν.

Συντονίστρια:  Ελένη Λέκα, Κοινωνική Λειτουργός  του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

 • Θα διεξάγεται κάθε Τετάρτη 5.00 – 7.00 μ.μ.
 • Έναρξη την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019.
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 10 άτομα.
 • Δηλώσεις συμμετοχής έως 20/12, στην Κοινωνική Λειτουργό κα. Ελένη Λέκα, Τηλ: 210 4180006 (εσωτ.19).

Στόχος της ομάδας αυτογνωσίας είναι οι συμμετέχουσες, γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού, να ανταλλάσσουν εμπειρίες, σκέψεις και συναισθήματα, αλλά και να μπαίνουν σε διαδικασία αυτο-εξερεύνησης και αυτοέκφρασης μέσα σ’ ένα προστατευμένο ομαδικό πλαίσιο.

Συντονίστριες:

 • Χριστιάνα Μήτση, Ψυχολόγος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»
 • Φρόσω Τζιντζηροπούλου, Ψυχολόγος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Πληροφορίες Διεξαγωγής

 • Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 10:00-15:30
 • Έναρξη: Σάββατο 19/01/2019
 • Αριθμός συνεδριών: 6
 • Μέγιστος αριθμός ατόμων: 10
 • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20/12

Συντονίστριες:

 • Χριστιάνα Μήτση, Ψυχολόγος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»
 • Φρόσω Τζιντζηροπούλου, Ψυχολόγος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Πληροφορίες Διεξαγωγής

 • Έναρξη ομάδας: Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, 12:00-14:00
 • Σύνολο Συνεδριών: 8

Δηλώσεις συμμετοχής: έως 20/12/2018 

Επίσης, λειτουργούν:

Εργαστήριο Βιωματικής Φωτογραφίας για Γυναίκες με εμπειρία Καρκίνου του Μαστού

 • Παρασκευή 17:00 -19:00
 • 14 Συνεδρίες
 • Έναρξη: Παρασκευή 14/01/2019
 • Για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη ομάδα η μόνη προϋπόθεση είναι η κατυοχή οποιασδήποτε φωτογραφικής μηχανής ή κάμερας κινητού. Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις φωτογραφίας

Ομάδα Yoga

Στο «Άλμα Ζωής» πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα yoga για τα μέλη του Συλλόγου

Ημέρες και ώρες των μαθημάτων:

Τετάρτη 14:00-15:00

Παραδοσιακοί χοροί

Ημέρες και ώρες μαθημάτων:

Δευτέρα & Πέμπτη: 16:00 – 17:00

Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Συλλόγου τηλ: 210 88 15 444

Ομάδα μουσικοθεραπείας

Η ομάδα μουσικοθεραπείας θα γίνεται Παρασκευή 17:00-19:00.

Χρόνος Υλοποίησης: Φεβρουάριος – Ιούνιος 2017

Τι είναι η μουσικοθεραπεία και που εφαρμόζεται;

Η μουσική, ως αρχέγονο μέσο έκφρασης και επικοινωνίας αλλά και ως τέχνη, αποκαλύπτει και απελευθερώνει συναισθήματα. Έχει τη δύναμη να μας συγκινεί, να μας ταξιδεύει, να μας ενεργοποιεί ή να μας χαλαρώνει και να μας «φέρνει πιο κοντά». Η μουσικοθεραπεία (Μusic Therapy) είναι μία θεραπευτική προσέγγιση η οποία ανήκει στην οικογένεια των θεραπειών μέσω τέχνης. Πρόκειται για χρήση της μουσικής και των στοιχείων της για την επίτευξη μη μουσικών στόχων. Αξιοποιεί την έμφυτη ικανότητα του ανθρώπου να ανταποκρίνεται στην μουσική καθώς και την έμφυτη ικανότητά του για δημιουργία, με σκοπό τη θεραπευτική αλλαγή και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του. Με όχημα τη μουσική και τις ιδιότητές της και στο πλαίσιο της θεραπευτικής σχέσης που δημιουργείται ανάμεσα σε έναν ειδικά εκπαιδευμένο μουσικοθεραπευτή και τον/τους συμμετέχον/ντες σε μία σειρά συνεδριών μουσικοθεραπείας, γίνεται έκφραση και επικοινωνία συναισθημάτων, γνώση και επαφή με τον αληθινό εαυτό, μέσω ξυπνήματος του «δημιουργικού παιδιού» που όλοι έχουμε μέσα μας. Η μουσικοθεραπεία χρησιμοποιείται παγκοσμίως στη θεραπεία και τη διαχείριση διαφόρων φυσιολογικών, αναπτυξιακών και ψυχολογικών καταστάσεων, σε όλες τις ηλικίες (από έμβρυα μέχρι τα βαθιά γεράματα).

Γιατί να συμμετέχω στην ομάδα μουσικοθεραπείας;

Μέσα σε μια τέτοια ομάδα, θα (ξανά)γνωρίσουμε τον εαυτό μας ύστερα από το βίωμα του καρκίνου, θα έρθουμε σε επαφή με το δημιουργικό μας εαυτό, και θα αφήσουμε τη μουσική μας να εκφράσει σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα που ίσως μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν να εκφραστούν με λόγια, στο πλαίσιο ενός ασφαλούς περιβάλλοντος. Σκοπός είναι η ομάδα αυτή να αποτελέσει μια υπαρκτή συνεκτική οντότητα, που να ευνοεί στο μέγιστο βαθμό την ομαδική αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της , ενθαρρύνοντας την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό της έκφρασης.

Τι γίνεται στις συνεδρίες;

Κάθε εβδομάδα για 1,5 ώρα και για διάρκεια περίπου 6 μηνών θα συναντιόμαστε, και εκεί, θα συμμετέχουμε σε διάφορες μουσικές δραστηριότητες όπως είναι ο αυτοσχεδιασμός με μουσικά όργανα, η δημιουργία τραγουδιών και στίχων, η μουσική ακρόαση κ.α. Οι δραστηριότητες αυτές, ενεργητικής και δεκτικής μουσικοθεραπείας, θα επιλέγονται βάση των στόχων που θα έχουμε θέσει από κοινού συμμετέχοντες και θεραπευτές και τις ανάγκες μας στο “εδώ και τώρα”. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν και άλλες μορφές τέχνης, όπως είναι η ζωγραφική ή η κίνηση.

Θα πρέπει να ξέρω μουσική ή να παίζω κάποιο μουσικό όργανο;

Όχι, δεν απαιτείται καμία γνώση μουσικής ή κάποιου μουσικού οργάνου, παρά μόνο η επιθυμία εξερεύνησης ενός διαφορετικού τρόπου έκφρασης και επικοινωνίας.

0