Το «Άλμα Ζωής»,
σε συνεργασία με τα ΑΒ Βασιλόπουλος και το PANTENE
σε καλούν να χαρίσεις δύναμη στις γυναίκες που την έχουν περισσότερο ανάγκη!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ”, σε συνεργασία με τα ΑΒ Βασιλόπουλος και το Pantene , καλούν τις γυναίκες να χαρίσουν λίγη από τη δύναμή τους σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο.

Πώς; Να μακρύνουν, να κόψουν και να δωρίσουν τα μαλλιά τους για την επιδότηση περουκών σε γυναίκες που έχουν ανάγκη.

Τα μαλλιά που δωρίζονται συλλέγονται από το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» και αποστέλλονται σε κατασκευαστή περουκών. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται, επιδοτούν την αγορά περουκών, με σειρά προτεραιότητας και κοινωνικό -οικονομικά κριτήρια, για γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται σε χημειοθεραπεία.

Το πρόγραμμα θα τρέχει σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα καταστήματα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ από τις 12 Νοεμβρίου του 2015.

Η συμβολή σας είναι πολύτιμη και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε για 3η χρονιά!

Μαζί έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε πάνω από 23.000 κοτσίδες και ήδη 166 γυναίκες έχουν πάρει τη δική τους περούκα μέσω του προγράμματός μας. 

(Τελευταία ενημέρωση: Μάρτιος 2018)

Διαδικασία Δωρεάς Μαλλιών για το "Χάρισε Δύναμη"

 • Κόψτε τα μαλλιά σας

  Οι προδιαγραφές για να κόψετε τα μαλλιά σας είναι απλές:Μαλλιά μεγαλύτερα από 20 cm, χωρίς χημική επεξεργασία, σε οποιοδήποτε κομμωτήριο!

 • Συσκευάστε

  Τοποθετήστε τα μαλλιά σας σε σακουλάκι τροφίμων που κλείνει και βάλτε τα σε φάκελο.

 • Λόγω αλλαγής του κανονισμού περί προσωπικών δεδομένων, η διαδικασία αλλάζει. Καλέστε μας από 25/6/2018 για να σας πούμε με ποιον τρόπο μπορείτε να μας χαρίσετε την κοτσίδα σας.

Διαδικασία Δωρεάς Μαλλιών για το "Χάρισε Δύναμη"

 • Κόψτε τα μαλλιά σας

  Οι προδιαγραφές για να κόψετε τα μαλλιά σας είναι απλές: Μαλλιά μεγαλύτερα από 20 cm, χωρίς χημική επεξεργασία, σε οποιοδήποτε κομμωτήριο!

 • Συμπληρώστε την online φόρμα δωρεάς

  Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, η διαδικασία ενημέρωσης της μεταφορικής αλλάζει και ΔΕΝ γίνεται πια τηλεφωνικώς!

 • Δωρέαν παραλαβή

  Προπληρωμένη μεταφορική θα παραλάβει τα μαλλιά σας από τη διεύθυνση που έχετε δηλώσει στη φόρμα μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες

 • Ευχαριστήρια επιστολή

  Εσείς, θα λάβετε ευχαριστήρια επιστολή με email με την καταχώρηση της αίτησής σας

 • Χαρίσατε Δύναμη

  Τα μαλλιά συγκεντρώνονται στα γραφεία του "Άλμα Ζωής" και προωθούνται σε κατασκευαστή περούκας. Γυναίκες υπό χημειοθεραπεία θα λάβουν την περούκα που επιθυμούν. Σας ευχαριστούμε που μας χαρίζετε δύναμη!

Λεπτομέρειες Προγράμματος «Χάρισε Δύναμη»

Τρόποι Δωρεάς

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ: ΤΡΟΠΟΙ ΔΩΡΕΑΣ

Κόψτε τα μαλλιά σας: Για να δωρίσετε τα μαλλιά σας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αλογοουρά σας να έχει μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά. Αφού τη μετρήσετε, την κόβετε και τη στέλνετε στο «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ».

Με κάθε συσκευασία PANTENE που αγοράζετε αποκλειστικά από τα ΑΒ Βασιλόπουλος: Από τις 12 Νοεμβρίου 2015 , κάθε φορά που αγοράζετε ένα προϊόν Pantene, κάνετε μια δωρεά* 0,02 Λ για την προσφορά περουκών σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται σε χημειοθεραπεία.

Απευθείας στο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ: Κάντε μια δωρεά στον οργανισμό ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, πραγματοποιώντας κατάθεση στο λογαριασμό τραπέζης: ΕΤΕ GR3501101180000011829602819 με αιτιολόγηση κατάθεσης «Χάρισε Δύναμη»

Προσκαλέστε τους φίλους σας: Κοινοποιήστε τη δωρεά σας και ενθαρρύνετε τους φίλους σας να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα.

Πώς να κόψετε τα μαλλιά σας

Πώς να κάνετε το κούρεμα

Προδιαγραφές μαλλιών

 • Τα μαλλιά που δωρίζονται πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά (μετρήστε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι που συγκρατεί την αλογοουρά έως τις άκρες).
 • Σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά, μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας για να μετρήσετε.
 • Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα και τελείως στεγνά, χωρίς προϊόντα styling.
 • Τα μαλλιά μπορούν να είναι βαμμένα με φυτικές βαφές, χρωμοσαμπουάν και ημι-μόνιμες βαφές. Δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί ντεκαπάζ, μόνιμη βαφή ή χημική επεξεργασία.
 • Τα μαλλιά δεν πρέπει να είναι γκρίζα κατά περισσότερο από το 5%.

Οδηγίες δωρεάς μαλλιών

Σημείωση: Είναι χρήσιμο να ζητήσετε από κάποιον άλλον να σας κόψει τα μαλλιά.

 • Τα μαλλιά πρέπει να είναι καθαρά, λουσμένα και ενδεχομένως να έχετε χρησιμοποιήσει conditioner, όχι όμως προϊόντα styling, λακ ή άλλα προϊόντα για τα μαλλιά.
 • Μαζέψτε τα μαλλιά στον αυχένα.
 • Δημιουργήστε μια αλογοουρά με ένα λαστιχάκι. Βεβαιωθείτε ότι το λαστιχάκι είναι σφιχτά δεμένο για να συγκρατήσει τα μαλλιά μετά το κούρεμα. Εάν τα μαλλιά πέσουν από το λαστιχάκι, δεν θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα δεύτερο λαστιχάκι γύρω από τη μέση της αλογοουράς για να συγκρατήσετε καλύτερα τα μαλλιά.
 • Βεβαιωθείτε ότι το λαστιχάκι βρίσκεται ακριβώς κάτω από εκεί που θέλετε να κόψετε τα μαλλιά σας.
 • Μετρήστε το μήκος της αλογοουράς από το λαστιχάκι ως τις άκρες και βεβαιωθείτε ότι είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά. Δωρεές κοντύτερων μαλλιών δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν. Εάν τα μαλλιά σας δεν έχουν μήκος 20 εκατοστά, αφήστε τα να μακρύνουν. Δεν υπάρχει μέγιστο όριο μήκους.
 • Κόψτε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι έτσι, ώστε το λαστιχάκι να παραμείνει στην αλογοουρά μετά το κούρεμα και να συγκρατήσει τα μαλλιά. Μετά το κόψιμο μην λούσετε και μην δώσετε κάποιο στυλ στην αλογοουρά με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Τοποθετήστε την αλογοουρά, όπως είναι στερεωμένη με το λαστιχάκι, σε σακουλάκι τροφίμων το οποίο κλείνει και κλείστε την καλά. Βεβαιωθείτε ότι η αλογοουρά είναι εντελώς στεγνή πριν την στείλετε.
 • Τοποθετήστε την πλαστική σακούλα με την αλογοουρά σε φάκελο με ενίσχυση ή σε πλαστικό φάκελο.
 • Αν θέλετε μπορείτε να στείλετε τα μαλλιά ταχυδρομικώς

Η διεύθυνση του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»:

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ
3ης Σεπτεμβρίου 59
104 33 ΑΘΗΝΑ

 • Εάν θέλετε γραπτή ευχαριστία για τη δωρεά της αλογοουράς σας, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε το πλήρες ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνσή σας στη δωρεά μαλλιών.
Πώς να πάρετε περούκα από το "Χάρισε Δύναμη"

Είσαι γυναίκα που βρίσκεσαι σε χημειοθεραπεία ή ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις χημειοθεραπεία για κάθε τύπο καρκίνου και χρειάζεσαι μία περούκα;

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Χάρισε Δύναμη» , σε συνεργασία με το Pantene Greece και τα καταστήματα AB Βασιλόπουλος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Mαστού «’Αλμα Ζωής» συγκεντρώνει τις δωρεές μαλλιών για την επιδότηση περούκας για γυναίκες που βρίσκονται σε χημειοθεραπεία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 41 800 06 και 210 88 15 444, εάν θέλετε να αποκτήσετε την περούκα σας και πληρείτε κάποιο από τα εξής κριτήρια:

 • Είστε ανασφάλιστη
 • Είστε άνεργη
 • To εισόδημα σας είναι κάτω των 12.000 €

Εφόσον πληρείτε κάποιο από τα άνωθεν κριτήρια, το «‘Αλμα Ζωής» καλύπτει το κόστος της περούκας που εσείς θα επιλέξετε.

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Αίτηση για παροχή περούκας από το "Χάρισε Δύναμη"
Συμπληρώστε πρώτα με το επίθετο και έπειτα με το μικρό σας όνομα
Συμπληρώστε με το τηλέφωνο επικοινωνίας σας
Γράψτε την πόλη στην οποία διαμένετε
Για την κατάθεση της αίτησης για παροχή περούκας μέσω του προγράμματος "Χάρισε Δύναμη" ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού χρειάζεται να λάβει τα παραπάνω στοιχεία σαν συνοδευτικά. Μπορείτε να προχωρήσετε σε αποστολή είτε μέσω fax στο 210 41 80 016 είτε μέσω email στη γραμματεία του Συλλόγου "Άλμα Ζωής" breastca@otenet.gr
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τη συναίνεσή σας στα παραπάνω.
Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα συγκεκριμένα δεδομένα οποτεδήποτε επιθυμείτε. Επίσης, έχετε το δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων οποτεδήποτε επιθυμείτε. Για αποστολή οποιουδήποτε αιτήματός σας σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα: breastca@otenet.gr