12-23 Νοεμβρίου 2018

Δωρεάν Κλινικός Έλεγχος Μαστού για γυναίκες 20-39 ετών

1ο Δημοτικό Ιατρείο Δήμου Αθηναίων – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο (Σόλωνος 78, Αθήνα).

Καλέστε μας για ραντεβού από 5 Νοεμβρίου!

210 88 15 444 

Το «Άλμα Ζωής», σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρία Μαστού (ΕΧΕΜ) και το Δήμο Αθηναίων, διοργανώνει το Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξέτασης Νέων Γυναικών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσωπικό ραντεβού με εξειδικευμένο χειρουργό μαστού της ΕΧΕΜ, κατά το οποίο γίνεται ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και πραγματοποιείται κλινική εξέταση μαστού.

Εάν κριθεί απαραίτητο από τον γιατρό, γίνεται παραπομπή για περαιτέρω έλεγχο (μαστογραφία ή υπέρηχο μαστού ή κυτταρολογικές εξετάσεις), ο οποίος πραγματοποιείται δωρεάν σε διαγνωστικά κέντρα.

Στόχοι του Προγράμματος Ενημέρωσης και εξέτασης νέων γυναικών

Στόχοι του προγράμματος είναι:

 • να ενημερωθούν οι γυναίκες από 20-39 ετών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης
 • να ενημερωθούν οι γυναίκες από τον ειδικό γιατρό για την υγεία του μαστού τους
 • να γνωρίσουν οι γυναίκες τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης και να εξοικειωθούν με αυτή
 • να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εξέταση μαστών από ειδικούς χειρουργούς μαστού και διαγνωστικές εξετάσεις ανάλογα με τις συστάσεις των ειδικών

Εντυπώσεις από τις συμμετέχουσες

 • Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό που κάνετε για όλες τις γυναίκες.

  Κατερίνα
 • Ευχαριστώ για την όμορφη εμπειρία. Είστε όλες πολύ ευγενικές και πρόθυμες. Συνεχίστε το θεάρεστο έργο σας.  3/6/2015

  Χριστίνα
 • Υπέροχη αίσθηση να νιώθεις υγιής! Υπέροχη αίσθηση να απομακρύνεις τους φόβους σου! Εύχομαι και ελπίζω όλες οι γυναίκες να νιώσουν αυτή την αίσθηση! Συγχαρητήρια στο "Άλμα Ζωής" για αυτή τη γενναιόδωρη πράξη!

  Μαρία
 • Ευχαριστώ πάρα πολύ για την φροντίδα, την ενημέρωση, την ευγένεια και το χαμόγελό σας!
  16/6/2016

  Έφη
 • Η εμπειρία μου στο πρόγραμμα κλινικής εξέτασης μαστού ήταν εξαιρετική! Οι εθελόντριες κυρίες και η γιατρός ήταν ευγενέστατες και ιδιαίτερα εξυπηρετικές. Ευχαριστώ πολύ!
  15/6/2016

  Βασιλική

Από το  2011 που ξεκίνησε το πρόγραμμα έως το 2017

0 ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ
0 ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΑΝ για μαστογραφία, υπέρηχο μαστού ή κυτταρολογικές εξετάσεις
0 ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ
Απολογισμός 2017 - Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Κλινικής Εξέτασης Γυναικών 20-39 ετών

Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξέτασης νέων γυναικών 20-39 ετών: Απολογισμός

Το διάστημα 22 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2017, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνου Μαστού «Άλμα Ζωής» πραγματοποίησε το πρόγραμμα ενημέρωσης και κλινικής εξέτασης μαστού για γυναίκες 20-39 ετών, σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στους Συλλόγους «Άλμα Ζωής» σε Αθήνα – Πάτρα και Θεσσαλονίκη και έδωσε σε εκατοντάδες νέες γυναίκες την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με Χειρουργούς μαστού, να ενημερωθούν για την υγεία των μαστών τους, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία του κλινικού ελέγχου μαστού και να πραγματοποιήσουν εντελώς δωρεάν τον έλεγχό τους αλλά και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα, μετά από παραπομπή των γιατρών.

Περισσότερες από 830 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν

Σε Αθήνα – Πάτρα και Θεσσαλονίκη εξετάστηκαν δωρεάν 832 γυναίκες, εκ των οποίων οι 410 παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις (108 για μαστογραφία, 294 για υπέρηχο μαστού και 8 για κυτταρολογικές εξετάσεις).

Αναλυτικά:

 • Αθήνα: 278 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν, 264 από αυτές παραπέμφθηκαν
 • Πάτρα: 250 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν, 51 από αυτές παραπέμφθηκαν
 • Θεσσαλονίκη: 304 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν, 92 από αυτές παραπέμφθηκαν

 

Το πρόγραμμα κλινικής ενημέρωσης και κλινικού ελέγχου μαστού για γυναίκες 20-39 ετών του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» υλοποιείται από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure® και έρχεται να υπενθυμίσει και στις νέες γυναίκες τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Υποστηρικτής του προγράμματος ήταν τα δημητριακά Fitness της Nestle.

untitled-design-87
Ευχαριστούμε την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ) για τη συνεργασία.
Ευχαριστούμε την εταιρεία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ για την παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

papapostolou
Οι περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις είναι μία προσφορά των διαγνωστικών κέντρων:

Ευχαριστούμε τις εταιρείες  TopCut Modiano και Print offset για τη δημιουργία των προωθητικών υλικών του προγράμματος.topcutmoraris

Απολογισμός - Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Κλινικής Εξέτασης Γυναικών 20-39 ετών, 2016
0 ΠΟΛΕΙΣ
0 ΓΥΝΑΙΚΕΣ
εξετάστηκαν από ειδικευμένους χειρουργούς μαστού της ΕΧΕΜ
0 ΓΥΝΑΙΚΕΣ
παραπέμφθηκαν για επιπλέον εξετάσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το πρόγραμμα Ενημέρωσης και Κλινικής Εξέτασης Γυναικών 20-39 ετών από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού « ‘Αλμα Ζωής».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure ®.

Στις 2 εβδομάδες που διήρκεσε το πρόγραμμα στην Αθήνα (6-16 Ιουνίου), προσήλθαν για εξέταση 173 γυναίκες και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο (μαστογραφία, υπέρηχο, κυτταρολογική εξέταση ή μαγνητική μαστογραφία) 135 γυναίκες.

Στόχος του προγράμματος η ευαισθητοποίηση των γυναικών και η προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Ευχαριστούμε τις 16 εθελόντριες του Συλλόγου για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού, με παρουσία 9 διακεκριμένων ιατρών που πραγματοποίησαν την κλινική εξέταση, του Κέντρου Ιατρικού Εξοπλισμού Παπαποστόλου, των διαγνωστικών κέντρων:
Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο Μαστού & Οστεοπόρωσης – Σπύρος Λαζάρου, Βενιζέλειο, Βιοδιαγνωστική, Βιοϊατρική, Βιότυπος, Γυναίκας Υγεία Διάγνωση και Πρόληψη, Διάγνωση, Ερρίκος Ντυνάν, Ευρωκλινική Αθηνών, Ιασώ, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Παπανδρέου, Ποσειδώνειο, Ρέα, Θεόδωρος Τσιμπίδης, Ευαγγέλος Χατζηθεοδώρου και της εταιρείας «Print Offset».ola-logos-diagnwstikwn-newn-site-nees-gynaikes-2016

 

Συνολικός απολογισμός

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για δύο εβδομάδες παράλληλα στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «‘Αλμα Ζωής» και στους Συλλόγους «‘Αλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης και «‘Αλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας.

Αποτελέσματα από το «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας

Κατά τη διάρκειά του, στο «‘Αλμα Ζωής Νομού Αχαΐας» προσήλθαν και εξετάστηκαν 203 γυναίκες, εκ των οποίων παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο οι 68.

Αποτελέσματα από το «‘Αλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης

Αντίστοιχα, στο «‘Αλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης» προσήλθαν και εξετάστηκαν 177 γυναίκες, ενώ παραπέμφθηκαν για διαγνωστικές εξετάσεις οι 135.
Δείτε αναλυτικά αποτελέσματα από το «‘Αλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης»

Απολογισμός Προγράμματος Ενημέρωσης και Κλινικού Ελέγχου Γυναικών 20-39 ετών για το 2011

Το πρόγραμμα ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου μαστού χρηματοδοτείται από τα έσοδα του Greece Race for the Cure®

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τον 2ο Αγώνα Greece Race for the Cure®, που πραγματοποιήθηκε το 2010, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Susan G. Komen for the Cure®, διατέθηκαν για την εκπόνηση ενός Προγράμματος Ενημέρωσης για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε νέες γυναίκες ηλικίας 20 – 39 ετών, σε συνδυασμό με την παροχή δωρεάν κλινικών εξετάσεων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «‘Αλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρία Μαστού (ΕΧΕΜ) υλοποίησαν από τις 23 Μαϊου έως 3 Ιουνίου 2011, ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και δωρεάν κλινικής εξέτασης μαστών για νέες γυναίκες ηλικίας 20-39 ετών.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις του Προγράμματος ήταν μια προσφορά του Ομίλου Υγεία (Πολυαιτρείο Αθηνών και Πολυιατρείο Δυτικής Αθήνας), του Ιατρόπολις, του Ιασώ General και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Ευχαριστούμε επίσης, την εταιρία Modiano για τη δωρεάν παραγωγή του τηλεοπτικού σποτ του Προγράμματος και την εταιρία Παπαποστόλου για τη συνεισφορά του στην υλοποίηση του Προγράμματος.

Οι εξετάσεις έγιναν σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ), ενώ προσέφεραν δωρεάν διαγνωστικά εξετάσεις, o Όμιλος Υγεία (Πολυιατρείο Αθηνών και Πολυιατρείο Δυτικής Αθήνας), το Ιατρόπολις, το Ιασώ General, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
Επίσης, από τα έσοδα χρηματοδοτήθηκαν πέντε Ψυχοθεραπευτικές Ομάδες που λειτούργησαν στο «Άλμα Ζωής» το 2011.

O Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού και Επιστημονικά Υπεύθυνος για το Πρόγραμμα, κύριος Χρήστος Ι. Μαρκόπουλος, MD, Phill(UK), ανακοινώνει τα αποτελέσματα και τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από το Πρόγραμμα ενημέρωσης νέων γυναικών σε συνδυασμό με τις δωρεάν κλινικές εξετάσεις.

Αποτελέσματα προγράμματος 2011

Μέσα από το Πρόγραμμα,

 • 1130 γυναίκες δήλωσαν ενδιαφέρον να εξεταστούν από χειρουργό μαστού
 • 545 γυναίκες που κάλυπταν το κριτήριο τη ηλικίας επιλέχθηκαν να εξεταστούν
 • 386 γυναίκες προσήλθαν για εξέταση

Από τις 386 γυναίκες που εξετάστηκαν, οι

 • 114 γυναίκες παραπέμφθηκαν για υπερηχογράφημα μαστών
 • 55 γυναίκες παραπέμφθηκαν για μαστογραφία και
 • 4 γυναίκες παραπέμφθηκαν για κυτταρολογική εξέταση

Ευρήματα μέσω του Προγράμματος

Από τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν, προέκυψαν τα εξής ευρήματα:

 • 21 κύστεις
 • 9 αδενώματα
 • 2 όζοι
 • 1 θήλωμα, το οποίο αφαιρέθηκε χειρουργικά
 • 1 αδένωμα, το οποίο αφαιρέθηκε χειρουργικά
 • 1 καρκίνος, ο οποίος βρέθηκε σε γυναίκα 37 ετών, η οποία δεν είχε κανένα οικογενειακό ιστορικό.

Σημειώνεται ότι το εύρημα διαπιστώθηκε σε υπερηχογράφημα ενώ η μαστογραφία ήταν αρνητική.

Η κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και Πρόεδρος του Αγώνα Greece Race for the Cure® αναφέρει:

«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε νέες γυναίκες ηλικίας 20 – 39 ετών μας χαροποιεί, γιατί μέσα από τις εξετάσεις από χειρουργούς μαστού και τις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις προλάβαμε ένα καρκίνο μαστού σε μια κοπέλα 37 ετών χωρίς οικογενειακό ιστορικό και σε κάποιες άλλες ευρήματα μικρότερης σημασίας.
Αυτό αποδεικνύει τη σπουδαιότητα αυτού του Προγράμματος γιατί για εμάς είναι πολύτιμη η ζωή έστω και μιας γυναίκας και μάλιστα τόσο νέας, που πρόλαβε και αντιμετώπισε άμεσα τον καρκίνο της».

0