Το «Άλμα Ζωής» για το μεταστατικό καρκίνο μαστού

Όταν κύτταρα του καρκίνου του μαστού ταξιδέψουν και δημιουργήσουν όγκους σε άλλα σημεία του σώματος εκτός από το μαστό, οι γιατροί λένε ότι ο καρκίνος
έχει «κάνει μετάσταση» και τότε η ασθένεια ονομάζεται μεταστατικός ή προχωρημένος καρκίνος του μαστού. Οποιοσδήποτε έχει νοσήσει με καρκίνο του μαστού μπορεί να εμφανίσει μετάσταση, αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού θα εμφανίσουν. Περίπου 30% των ασθενών με καρκίνο του μαστού θα εμφανίσει μετάσταση κάποια στιγμή μετά την αρχική διάγνωση και περίπου 5% των γυναικών με καρκίνο μαστού θα διαγνωστεί με μετάσταση κατά την αρχική διάγνωση.

Η διάγνωση της μετάστασης είναι ένα γεγονός που επιφέρει πολλές αλλαγές και μπορεί να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα για τις γυναίκες που έχουν βιώσει καρκίνο του μαστού. Η διάγνωση μεταστατικού καρκίνου του μαστού δεν είναι μια εύκολη κατάσταση. Είναι, ωστόσο, δυνατόν οι ασθενείς να έχουν μια καλή ζωή και να κάνουν τα  πράγματα που επιθυμούν. Η διαχείριση του άγχους, του φόβου και όποιου άλλου αρνητικού συναισθήματος εντοπίζεται, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινότητας.

Μπορούμε να υποστηρίξουμε τον εαυτό μας κάνοντας την ποιότητά της ζωής μας μια από τις προτεραιότητές μας καθώς προχωράμε.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι εδώ για κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο μαστού.

Ατομική Συμβουλευτική – Ψυχοθεραπεία

psychotherapy

Oποιαδήποτε γυναίκα βιώνει μεταστατικό καρκίνο μαστού μπορεί να λάβει ψυχολογική υποστήριξη μέσα από ατομικές συνεδρίες με ψυχολόγο ή κοινωνική λειτουγό του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» εντελώς δωρεάν.
Ατομικές συνεδρίες πραγματοποιούνται στα γραφεία του Συλλόγου, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κατόπιν ραντεβού.
Ο αριθμός συνεδριών με την κοινωνική λειτουργό και την ψυχολόγο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την φάση στην οποία βρίσκεται η κάθε γυναίκα και την ψυχολογική της κατάσταση.
Ο μέγιστος αριθμός των συνεδριών που μπορούν να πραγματοποιηθούν είναι 25 συνεδρίες (ατομική ψυχοθεραπεία από την ψυχολόγο).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ατομικής συμβουλευτικής, επικοινωνήστε με το 210 88 15 444.

Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης

tilefwniki-grammi-stirixis

Με σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ανάγκες κάθε γυναίκας με μεταστατικό καρκίνο μαστού, παρέχουμε ψυχολογική στήριξη μέσα από την Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης.Η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» στελεχώνεται από Ψυχολόγο Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια. Κάθε ασθενής με μετάσταση, από οποιαδήποτε σημείο της Ελλάδας, μπορεί να να λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται.

Κάθε τηλεφώνημα μπορεί να διαρκέσει έως μία ώρα, όσο, δηλαδή, μία ψυχοθεραπευτική συνεδρία, ενώ δίνεται και η δυνατότητα για προγραμματισμένα επαναληπτικά τηλεφωνικά ραντεβού.

Η τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 πμ έως 6 μμ.

Μίλα μαζι μας: 210 8 253 253

website-my-alma

ΜΥ alma
Μία mobile εφαρμογή για κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο μαστού

Με οδηγό τις ανάγκες των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο μαστού, έχουμε δημιουργήσει το mobile application «MY alma» που έχει σαν στόχο να γίνει χρήσιμο εργαλείο για κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο μαστού.
Βασικοί άξονες για το σχεδιασμό της εφαρμογής είναι η ενημέρωση των γυναικών με μεταστατικό καρκίνο μαστού για τα θέματα που τις αφορούν, η υποστήριξή τους μέσα από χρήσιμες πρακτικές συμβουλές για την καθημερινότητά τους και η επικοινωνία με υποστηρικτικές δομές.

Μέσω της εφαρμογής οι γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο μαστού έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για νεότερα ιατρικά δεδομένα, για σημεία ενδιαφέροντος όπως Νοσοκομεία, Δομές Υγείας και Ιατρεία πόνου, να λάβουν χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση των συναισθημάτων τους και των ανεπιθύμητων ενεργειών της θεραπείας τους, να θέσουν στόχους που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους και να δουν προτάσεις για βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

  • Η Mobile εφαρμογή “My Alma” υλοποιείται με την υποστήριξη του διεθνούς βραβείου SPARC που απονεμήθηκε στο «Άλμα Ζωής», μέσω της συνεργασίας της Ένωσης για το Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου (UICC) και της Pfizer Inc.
  • Επιστημονική επιμέλεια: Ογκολογική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Το mobile app «ΜΥ alma» διατίθεται ήδη, εντελώς δωρεάν από το Google Play και το App Store.

www.synexizw.gr
Website ενημέρωσης για το μεταστατικό καρκίνο μαστού

Το webisite www.synexizw.gr είναι αφιερωμένο στο μεταστατικό καρκίνο μαστού και έχει στόχο την ενημέρωση των ασθενών για τα θέματα που τις αφορούν.

Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με την αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου μαστού, τη διαχείριση παρενεργειών από τις θεραπείες, τις κλινικές μελέτες και τα νέα δεδομένα για την ασθένεια.

Εκτός από άρθρα, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα φιλοξενεί videos όπου ειδικοί επιστήμονες αναλύουν θέματα σχετικά με τη μετάσταση.

Τα θέματα που αναλύονται έχουν σαν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και συμπεριλαμβάνουν:

  • Συναισθηματικές ανάγκες των γυναικών με μεταστατικού καρκίνου του μαστού
  • Νεότερα Δεδομένα στην αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου του μαστού
  • Συμβουλές για γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο μαστού
  • Θεραπευτική Yoga για γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο μαστού

Τέλος, μέσα από την ιστοσελίδα, οι γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο μαστού μπορούν να ενημερωθούν για ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ημερίδες και σεμινάρια, καθώς και για υποστηρικτικές δομές όπως ιατρεία πόνου.

Ενημερωτικά έντυπα για το μεταστατικό καρκίνο μαστού

Έντυπο ενημερωτικό υλικό για το μεταστατικό καρκίνο μαστού διανέμεται σε Νοσοκομεία και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, ενώ διατίθεται και από τα γραφεία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής».

synexizw-entypo
mythoi-kai-alitheia-metastasi
mathainw-metastatiko-karkino