Συνάντηση Μελών – 11 Μαΐου 2021

Η καθιερωμένη, μηνιαία συνάντηση των μελών του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου 2021, στις 6μμ, διαδικτυακά.

Προβολή Ντοκιμαντέρ

Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, στο πλαίσιο της συνάντησής μας θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «In the Family» της Joanna Rudnik, μέσα από το οποίο σκιαγραφείται η ζωή γυναικών και ανδρών που καλούνται να αποφασίσουν αν, πώς, πότε και γιατί θα προχωρήσουν στη διαδικασία των γενετικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού.

Με όχημα την τέχνη, στόχος μας είναι να ενημερωθούμε για την αξία του γονιδιακού ελέγχου στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, τόσο για εμάς όσο και για τα μέλη της οικογένειάς μας.
Μαζί μας θα είναι και η κυρία Γλυκερία Σαμολαδά, Βιολόγος, MSc. Mol. Cytogenetics, EuR Σύμβουλος Γενετικής (EGC-051), για να συζητήσουμε πάνω στους προβληματισμούς που θέτει η ταινία και να δώσει απαντήσεις στα δικά μας ερωτήματα.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom

Πρόγραμμα

  • 18:00-18:15 Σύνδεση – Καλωσόρισμα
  • 18:15 -18:40  Χαιρετισμοί

Παρασκευή Μιχαλοπούλου
Πρόεδρος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Θεανώ Καρποδίνη 
Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ

Γλυκερία Σαμολαδά
Βιολόγος, MSc. Mol. Cytogenetics
EuR Σύμβουλος Γενετικής (EGC-051)

Ασπασία Τσέζου
Καθηγήτρια Ιατρικής Γενετικής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ιατρικής
Διευθύντρια Εργαστηρίου Κυτταρογενετικής και Μοριακής Γενετικής Λάρισα

Αλεξία Χατζηπαρασίδου
MSc. PMI-RMP,  Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας
Συνιδρύτρια του Embryolab, Διευθύντρια Embryolab Academy

  • 18:40 – 19:10 Προβολή Ντοκιμαντέρ “In the family”

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τα μέλη μας, γυναίκες που έχουν πραγματοποιήσει γενετικό έλεγχο καθώς και μέλη των οικογενειών τους.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

In the Family
Director: Joanna Rudnick
Producer: Joanna Rudnick & Kartemquin Films, CHICAGO, ILL

Στο ντοκιμαντέρ “In the family”, η Joanna Rudnik σκιαγραφεί τις ζωές γυναικών και ανδρών που καλούνται να αποφασίσουν αν, πώς, πότε και γιατί θα προχωρήσουν στη διαδικασία των γενετικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού.
Οι ιστορίες ζωής των γυναικών και των οικογενειών τους που καλούνται να ζήσουν με τη γνώση της προδιάθεσης για μια απειλητική ασθένεια, αποκαλύπτουν την επιστημονική, ψυχολογική, νομική, ηθική και κοινωνική πολυπλοκότητα.
Η ταινία δίνει μια εξαιρετική αφορμή στη Γενετική να «απολογηθεί» : Φταίνε τελικά τα γονίδιά μας;
Η ταινία κέρδισε υποψηφιότητα για βραβείο Emmy στην Αμερική για την καθαρή εσωτερική της ματιά, χωρίς υπερβολές και μελοδραματισμούς.

0