Ενημερωτικό Γράμμα Μελών «Άλμα Ζωής» – Δεκέμβριος 2020

 Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι από 1.1.2021 καταργείται η αποστολή έντυπης αλληλογραφίας από τον Σύλλογο και η ενημέρωση των μελών θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω mail.

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις του Συλλόγου, σας παρακαλούμε να αποστείλετε στον Σύλλογο το email επικοινωνίας σας στο: breastca@otenet.gr.

Αν έχετε ήδη πραγματοποιήσει τα παραπάνω, αλλά δεν έχετε λάβει το ενημερωτικό γράμμα, παρακαλούμε ελέγξετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας.

 

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2020
Αριθμ. Πρωτ : 20160

Αγαπητή φίλη,

Πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, με την πανδημία να μη θέλει ακόμα να μας εγκαταλείψει και να σκιάζει τη χαρούμενη προσμονή των γιορτών. Ελπίζουμε, όμως, ότι, μαζί με την προσωπική μας προσπάθεια, τα νέα όπλα της επιστήμης θα καταφέρουν σύντομα να αποδυναμώσουν και να καταπολεμήσουν αυτόν τον ύπουλο εχθρό.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, από ότι είχαμε συνηθίσει. Χωρίς μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις, xωρίς πολυσύχναστες αγορές, χωρίς μεγάλες συνάξεις συγγενών και φίλων, όπως, ίσως, θα θέλαμε. Στην παρούσα συνθήκη, όμως, έχουμε μια άλλη ευκαιρία. Την ευκαιρία να δούμε και να νιώσουμε το ουσιαστικό μήνυμα των Χριστουγέννων, πέρα από κάθε κοσμικότητα και καταναλωτισμό. Το μήνυμα της αγάπης, της ταπεινοφροσύνης, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της ειρήνης. Ας δώσουμε ένα άλλο περιεχόμενο στις φετινές γιορτές και ας ευχηθούμε ένα νέο έτος με υγεία, ευημερία και ειρήνη για όλο τον κόσμο.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Ο Σύλλογος συνεχίζει αδιάλειπτα τις δραστηριότητες του, με προσαρμογή των προγραμμάτων του στις τρέχουσες συνθήκες και ανάγκες, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και οργανώνει τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς.

Η ψυχοκοινωνική στήριξη, ενδυνάμωση και ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο μαστού παραμένει προτεραιότητα μας, καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου. Ήδη, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των Νοσοκομείων ΜΕΤΑΞΑ, ΕΛΕΝΑ, ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ και ΙΑΣΩ διερευνούμε τη δυνατότητα άλλων τρόπων στήριξης των ασθενών από τις εθελόντριες μας, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, όσο είναι απαγορευτική η φυσική τους παρουσία στο Νοσοκομείο.
Προτεραιότητα μας, επίσης, παραμένει το θέμα του μεταστατικού καρκίνου μαστού και οι ανάγκες των γυναικών με μετάσταση.
Τη νέα χρονιά θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση:

 1. Στα θέματα που αφορούν στην ομαλή επανένταξη στην εργασία, ως ένα σημαντικό παράγοντα της πλήρους κοινωνικής αποκατάστασης των γυναικών με καρκίνο μαστού
 2. Στο θέμα των κλινικών μελετών και της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες
 3. Στις ανάγκες των γυναικών με καρκίνο μαστού άνω των 65 ετών, καθώς η επόμενη δεκαετία είναι αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Θα ενημερωθείς σε επόμενη επικοινωνία μας για τις νέες δράσεις που οργανώνουμε σχετικά με τα παραπάνω θέματα.

Σε ότι αφορά στο επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των επιπτώσεων της πανδημίας στη ζωή των γυναικών με καρκίνο μαστού και την υποστήριξη τους, ήδη πραγματοποιούνται και θα συνεχίσουν να οργανώνονται διαδικτυακά πολύ ενδιαφέροντα webinars, ημερίδες, κλπ. για τα οποία μπορείς να ενημερώνεσαι από την ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Θέλουμε, επίσης, να σε ενημερώσουμε ότι από τα καθαρά έσοδα του Αγώνα Greece Race for the Cure® 2020 που, λόγω της πανδημίας, διοργανώθηκε διαδικτυακά, θα χρηματοδοτηθούν τα παρακάτω προγράμματα:

 • Ψυχοθεραπευτικές ομάδες
 • Πρόγραμμα συνηγορίας και ενημέρωσης ασθενών
 • Πρόγραμμα γονιδιακής συμβουλευτικής και ανάλυσης (50 γυναίκες)
 • Πρόγραμμα πρακτικών συμβουλών από διατροφολόγο για γυναίκες υπό θεραπεία
 • Πρόγραμμα Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης
 • Εθελοντικό Πρόγραμμα υποστήριξης και αλληλοβοήθειας γυναικών με καρκίνο μαστού σε 4 Νοσοκομεία
 • Πρόγραμμα ενημέρωσης σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς της χώρας
 • Έρευνα επιπτώσεων Covid-19 και καρκίνος μαστού

Σου υπενθυμίζουμε ότι η ατομική συμβουλευτική λειτουργεί καθημερινά μέσω τηλεφώνου ή skype επί του παρόντος, καθώς και η τηλεφωνική γραμμή στήριξης, η νομική συμβουλευτική και οι πρακτικές συμβουλές από διατροφολόγο.

Έχουν παράλληλα ξεκινήσει διαδικτυακά τα προγράμματα yoga και Pilates, καθώς και τα σεμινάρια «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω», με πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία.

ΝΕΟ: Προστίθενται δύο ακόμα θέματα

 • 12 Δεκεμβρίου 2020 • 10:00 – 12:30
  «Τι είναι και πότε ενδείκνυται η προεγχειρητική θεραπεία στον καρκίνο του μαστού»
  Ομιλητές:
  Μιχάλης Κοντός, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής και Χειρουργικής Μαστού Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  Ηλίας Κοττέας, MD, PhD, Παθολόγος-Ογκολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών
 • 16 Ιανουαρίου 2021 • 10:00 – 12:30
  «Η σημασία της βιοψίας στη θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού»
  Ομιλήτρια:
  Μπατιστάτου Άννα, Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομίας, Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.almazois.gr είναι αναρτημένο το πρόγραμμα των σεμιναρίων και όλες οι πληροφορίες για τις δηλώσεις συμμετοχής και τη διαδικασία εγγραφής και παρακολούθησης.

Οι ψυχοθεραπευτικές ομάδες θα ξεκινήσουν διαδικτυακά τον Ιανουάριο. Πληροφορίες για τη συμμετοχή στις ομάδες μπορείς να δεις από το νέο έτος, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, στο link:
https://www.almazois.gr/programmata/omadika-programmata-psychokoinwnikis-stirixis/

Επίσης, τον Γενάρη ξεκινά το Πρόγραμμα της γονιδιακής συμβουλευτικής και ανάλυσης. Θα αναρτηθούν όλες οι πληροφορίες για τη λειτουργία του προγράμματος στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, στο link:
https://www.almazois.gr/programmata/genetiki-symvouleutiki-analysi/

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 5μμ. θα διεξαχθεί, φέτος, διαδικτυακά η καθιερωμένη γιορτή για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Συλλόγου μας. Θα συνδεθούμε όλες ηλεκτρονικά και θα ζήσουμε μια νέα ψηφιακή εμπειρία Χριστουγεννιάτικης γιορτής. Έστω και με ηλεκτρονικό τρόπο θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές, να μοιραστούμε Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας σε κλίμα γιορτινό. Η εκδήλωση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom και το link της σύνδεσης είναι https://us02web.zoom.us/j/88959873111

Σημαντική είδηση: Σε ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου της 1ης/12/2020 παρατείνεται η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, μέχρι τον Μάρτιο του 2021, οπότε και θα πραγματοποιηθεί Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως ορίζει το καταστατικό του Συλλόγου.

Τέλος, σου υπενθυμίζουμε ότι από 1.1.2021 καταργείται η αποστολή έντυπης αλληλογραφίας από τον Σύλλογο και η ενημέρωση των μελών θα γίνεται ηλεκτρονικά με mail. Για αυτό, εάν θέλεις να συνεχίσεις να λαμβάνεις ενημέρωση, θα σε παρακαλούσαμε να μας στείλεις το mail σου στο breastca@otenet.gr .

Τελειώνοντας, σου ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα, με υγεία και χαρά για εσένα και όλους τους αγαπημένους σου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Η Πρόεδρος
Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου

Η Γραμματέας
Βασιλική Γιοχάη

0