Διαδικασία Παραλαβής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από Ιδιωτικά Φαρμακεία

Διαδικασία Παραλαβής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από Ιδιωτικά Φαρμακεία

 

Στις 27/3 o Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ογκολογικά και σκλήρυνσης κατά πλάκας) από τα ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς.

Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί φάρμακα ογκολογικά και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.).
Πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ
Δείτε τον πλήρη κατάλογο εδώ

Διαδικασία Παράδοσης:

Αν είστε δικαιούχος περίθαλψης, αφού παραλάβετε τη συνταγή από τον ιατρό σας ή ενημερωθείτε για τον κωδικό συνταγής (barcode) σύμφωνα με την ΠΝΠ στις 20/3/2020 (Α’ 68), μπορείτε να καταχωρήσετε το αίτημα σας για την παραλαβή του φαρμάκου σας από ιδιωτικό  φαρμακείο ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:

1. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://fykrandevou.eopyy.gov.gr/

2. Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέξτε την είσοδο στην εφαρμογή με τη χρήση των κωδικών taxisnet ή
μέσω Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


3.Κατά την είσοδο σας στην εφαρμογή επιλέγετε «ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ»

και ανακατευθύνεστε στην ιστοσελίδα https://fyk.eopyy.gov.gr/

 

Καταχώρηση Νέου Αιτήματος

1. Πατήστε στην επιλογή «νέο αίτημα» που εμφανίζεται στα αριστερά της οθόνης

2.Στο ειδικό πλαίσιο που εμφανίζεται καταχωρείτε τον κωδικό της συνταγής.

3.Εν συνεχεία επιλέγετε το ιδιωτικό φαρμακείο από το οποίο επιθυμείτε να παραλάβετε το φάρμακό σας. Η αναζήτηση του ιδιωτικού φαρμακείου μπορεί να γίνει με πολλαπλά κριτήρια (επωνυμία, πόλη, νομός,
επιλογή από χάρτη) και η επιλογή του γίνεται επιλέγοντας δίπλα στην επωνυμία.

 

4. Μπορείτε, επίσης, να καταχωρήσετε στο σύστημα συνοδευτικά σχόλια, να επιλέξετε την αποστολή ενημερωτικού email για την εξέλιξη του αιτήματος σας καθώς και να ορίσετε μέχρι τρεις (3) αντιπροσώπους για την παραλαβή των σκευασμάτων από το ιδιωτικό φαρμακείο, καταχωρώντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό ταυτότητάς τους.

5. Για να ολοκληρώσετε την καταχώρησης του αιτήματός σας επιλέγετε «Υποβολή Αιτήματος».

Όταν το φάρμακό σας είναι διαθέσιμο στο ιδιωτικό φαρμακείο της επιλογής σας θα ενημερωθείτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την παραλαβή του.

* Αν επιλέξετε η συνταγή σας να εκτελεστεί μέσω της ανωτέρω διαδικασίας η συνταγή εκτελείται μόνο στο ιδιωτικό φαρμακείο, κι όχι απευθείας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή με την καταχώρηση του κωδικού συνταγής στην εφαρμογή, αυτή κλειδώνεται για εκτέλεση μόνο μέσω της ανωτέρω διαδικασίας.
**Αν επιθυμείτε να συνεχίσετε να εκτελείτε τις συνταγές του μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ δεν χρειάζεται θα προβείτε στην παραπάνω διαδικασία.
***Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ68Α 20.3.2020 (Άρθρο 51), για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών από την  έναρξη ισχύος της  και εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,  προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της φαρμακευτικής αγωγής ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, καθώς και ασθενών που βρίσκονται σε περιορισμό κατ’ εφαρμογή της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι δυνατή η αποστολή φαρμάκων από τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους ασφαλισμένους, αυθημερόν, μέσω πιστοποιημένης εταιρείας ταχυμεταφοράς. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος.

 

Αναλυτικές Οδηγίες για την πλατφόρμα διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία

 

Πηγή: Ε.Ο.Π.Υ.Υ