Think Pink Europe Innovation Award

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ

Νοέμβριος 2019 : 1ο Think Pink Europe Innovation Award
Στόχος είναι να εντοπιστούν και να ενισχυθούν νέες ιδέες και projects τα οποία εστιάζονται στη μείωση των διαφορών στην πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη και, ως εκ τούτου, να καλύψουν το υπάρχον κενό στην περίθαλψη ασθενών με καρκίνο του μαστού στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης αναπτύσσονται παγκοσμίως, αλλά δυστυχώς με διαφορετικούς ρυθμούς. Για αυτό το λόγο θεωρούμε πως οι ευρωπαϊκές συνεργασίες είναι ζωτικής σημασίας: για να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον, για να ανεβάζουμε τον πήχη και να φτάνουμε όλοι στα ίδια υψηλά επίπεδα, για να αναπτυσσόμαστε με ταχύτερο ρυθμό. Η ανάπτυξη θα πρέπει να γίνει σε διαφορετικά επίπεδα, από την εκπαίδευση ως την έρευνα, φροντίζοντας τους ασθενείς σε νοσοκομεία. Έγκαιρη διάγνωση, καλύτερη αποκατάσταση και συνεχής βελτίωση των θεραπειών.

Tα μέλη του Think Pink Europe προωθούν το βραβείο Think Pink Europe Innovation Award με σκοπό να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών χωρών και να προωθήσουν την ταχεία ανάπτυξη νέων project και έξυπνων ιδεών.

Ξεκινώντας από την αποστολή του Think Pink Europe, ο σκοπός αυτού του βραβείου είναι να αναδείξει και να δώσει αξία σε project τα οποία έχουν ως βάση την προώθηση της ανάπτυξης και της εφαρμογής καινοτόμων πρακτικών στο πεδίο της γυναικείας υγείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο στόχος είναι να αναγνωριστούν και να ενισχυθούν νέες ιδέες και project που εστιάζονται στη μείωση των διαφορών στην πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη και να καλύψουν το υπάρχον κενό στην υγειονομική περίθαλψη των γυναικών στις ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτή είναι η πρόσκληση αφορά σε 4 τύπους project:

  • Projects που αξιοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες για την υγεία, την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνία και τα οποία θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα στην  υγειονομική περίθαλψη
  • Projects που ξεπερνούν τα όρια της φυσικής απόστασης αναπτύσσοντας την ευρωπαϊκή εκπαίδευση και ανανέωση προγραμμάτων εκμεταλλευόμενα τη σύγχρονη τεχνολογία.
  • Projects που αναπτύσσουν καινοτόμα μοντέλα, προγράμματα και υπηρεσίες περίθαλψης και εκπαίδευσης
  • Projects υπεράσπισης και άσκησης πίεσης που ενδέχεται να ευνοήσουν νέες πολιτικές στο πεδίο της υγειονομικής περίθαλψης των γυναικών και των κοριτσιών σε όλη την Ευρώπη.

Υπάρχουν 2 βραβεία: Η ιδέα που θα επιλεχθεί ως καλύτερη θα λάβει οικονομική συνεισφορά 20.000€ και την πιθανότητα να υποστηριχθεί από μια ειδική ομάδα συμβούλων και προπονητών προκειμένου να αναπτύξουν την ιδέα τους. Ένα δεύτερο βραβείο 5.000€ θα δοθεί στην καλύτερη ιδέα, η οποία δεν είναι ακόμα στην αγορά, αλλά έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιτύχει στο μέλλον και θα ενισχυθεί από το Think Pink Europe.
Η υποβολή των projects είναι δυνατή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ακολουθώντας τον σύνδεσμο για την πλατφόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα του Think Pink Europe: www.thinkpinkeurope.org.

Το βραβείο Think Pink Europe Innovation Award θα πραγματοποιηθεί σε 2 φάσεις επιλογής. Στην πρώτη φάση, θα επιλεχθούν μέχρι 8 projects, τα οποία θα συμμετέχουν σε ένα Hackathon, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7-8 Μαρτίου 2020, στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για ένα 24ωρο event όπου τα επιλεγμένα καλύτερα projects θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν, αναπτύξουν και να εφαρμόσουν την καινοτόμο ιδέα τους με την βοήθεια ειδικών και ειδικών συμβούλων που ειδικεύονται στον τομέα αυτό. Στο τέλος του Hackathon, στις 8 Μαρτίου 2020, η ορισθείσα Επιστημονική Επιτροπή θα ανακοινώσει τους δύο νικητές.


Think Pink Europe Innovation Award is a collaboration between Think Pink Europe, Susan G. Komen Italia and ItaliaCamp