Ενημερωτικό Δελτίο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΙΟΥΛΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

Ενημερωτικό Δελτίο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου

ΙΟΥΛΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

 

Μήνυμα της Προέδρου

Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην ζωή μας, αν αρκούμαστε στις καλές προθέσεις μας… Ξεκινήστε από κάπου!

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Το προηγούμενο διάστημα σκεπτόμουν, ότι ενώ οι περισσότεροι από εμάς, καταγράφουμε τους στόχους μας, στη συνέχεια, πολλές φορές μένουμε μόνο σε αυτό και δεν προχωρούμε στη φάση της εφαρμογής, όπως την έχουμε σχεδιάσει, ενώ οι στόχοι μπαίνουν και πάλι στον κύκλο της θύμησης όταν η πίεση του χρόνου, το στρες και η αγωνία της υλοποίησης κάνουν την εμφάνισή τους. Κάνοντας αυτούς τους συλλογισμούς, θυμήθηκα μια γνωστή θεωρία των Locke & Latham που υποστηρίζει ότι οι στόχοι:

  • Μας βοηθούν να εστιάσουμε την προσοχή μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας
  • Μας κάνουν να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα και να γίνουμε καλύτεροι στο αντικείμενο μας
  • Μας παρακινούν σε δράση

Παίρνοντας μια βαθιά ανάσα, κατέληξα πως η ύπαρξη στόχων μας βοηθάει να πετυχαίνουμε περισσότερα πράγματα στη ζωή μας. Η επιτυχία θέλει δουλειά και προσπάθεια. Επιτυχημένοι είναι αυτοί που δουλεύουν με στόχους και σύστημα. Οι υπόλοιποι απλώς αδρανούν και γκρινιάζουν…!
Στην Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου προσπαθούμε να θέτουμε στόχους, να προγραμματίζουμε και να προχωρούμε στην υλοποίηση και εφαρμογή, με σταθερά βήματα και δυνατές συνεργασίες. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, αναπτύξαμε ενημερωτικές δράσεις στην Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδος, οι οποίες εστίασαν στην παρουσίαση της Ελληνικής Πλατφόρμας All.Can, προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλους εταίρους από το χώρο της Ογκολογίας να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν. Η πορεία αυτή θα ολοκληρωθεί για φέτος εντός του μήνα, ενώ και νέες δράσεις θα αναπτυχθούν τη νέα χρονιά.

Ο καρκίνος του Πνεύμονα, μαζί με τον καρκίνο του Παγκρέατος, είναι στο επίκεντρο αυτή την περίοδο. Έτσι, σε συνέχεια των Αιγίδων που χορηγήσαμε σε δύο εκστρατείες ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα, προχωρούμε, για πρώτη φορά φέτος, στη διοργάνωση επιστημονικής διημερίδας στις 29-30 Νοεμβρίου 2019, θέλοντας να αναδείξουμε την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα, τους επιβαρυντικούς περιβαλλοντικούς και άλλους παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη της νόσου, τις προσδοκίες για τη βελτίωση των εκβάσεων για τους ασθενείς από τις νέες θεραπευτικές επιλογές και να παρουσιάσουμε τις κοινωνικές και εργασιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα καθώς και τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες τους.

Επιπλέον, σε συνέχεια των δράσεων που αναπτύχθηκαν τις προηγούμενες χρονιές, φέτος επιχειρούμε την συμμετοχή ακόμη περισσότερων Συλλόγων στην ανάπτυξη τοπικών δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του παγκρέατος, σε όλη τη χώρα, με τη δική μας υποστήριξη και συνδρομή όπου μας ζητηθεί. Για το λόγο αυτό έχει ήδη αποσταλεί ένας οδηγός ενεργειών (toolbox), με βάση τον οποίο θα μπορέσετε να συμμετάσχετε ακόμη και με μικρές δράσεις, αναρτήσεις ή ότι εσείς θα επιθυμούσατε.

Οι στόχοι μας είναι ζωντανοί και φωτεινοί καθώς προέρχονται από την πηγαία “δίψα”, να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι η πρόληψη, η ενημέρωση, η αλλαγή στον τρόπο ζωής, είναι η ασπίδα που εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να προτάξουμε, για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, αυτούς που αγαπάμε και το μέλλον των παιδιών μας.

Με τις σκέψεις αυτές, θέλω να σας ευχηθώ να έχετε ένα υπόλοιπο φθινοπώρου με στόχους και θα αναμένω τα νέα σας και τις ιδέες σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Καίτη Αποστολίδου
Πρόεδρος

Βρείτε το ενημερωτικό δελτίο εδώ: Ενημερωτικό Δελτίο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΙΟΥΛΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019