ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

Ενημερωτικό Δελτίο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου

ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Χριστός Ανέστη!

Όλοι μας, κάποια στιγμή στη ζωή μας, έχουμε μονολογήσει στους εαυτούς μας ή έχουμε συμβουλέψει άλλους: "Για να δεις το ουράνιο τόξο πρέπει να αντέξεις την καταιγίδα". Σοφή κουβέντα αφιερωμένη σε αυτούς που δεν τα παρατάνε, σε αυτούς που συνεχίζουν ακόμα και όταν η ζωή γίνεται δύσκολη. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε τις δυνάμεις μας μπροστά στις δυσκολίες... Και το ουράνιο τόξο φάνηκε στον ουρανό και το μεθυστικό άρωμα της πασχαλιάς μοσχομυρίζει στις γειτονιές και η ψυχή μας ανθίζει μαζί με την πασχαλιά, που συμβολίζει την αγάπη και όλοι γνωρίζουμε πως έχει συνδεθεί στενά με το Πάσχα και την Άνοιξη.

Η άνοιξη φέτος σημαδεύθηκε από την ένταξη της Ελληνικής πλατφόρμας All.Can στη μεγάλη διεθνή οικογένεια All.Can. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής ογκολογικής κοινότητας και η υπογραφούσα αισθανόμαστε ιδιαίτερη περηφάνια για τη συμπόρευση της Ελληνικής ογκολογικής κοινότητας στη διεθνή πλατφόρμα All.Can. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στη χώρα μας και ευρύτερα σε διεθνές πλαίσιο, όπως αυτό της πρωτοβουλίας All.Can, μπορούν να οδηγήσουν σε προτάσεις που παράγουν μικρές και μεγάλες "νίκες" κατά της αναποτελεσματικότητας και της βελτίωσης της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας και να μας κάνουν πιο αισιόδοξους για το μέλλον της ογκολογικής περίθαλψης στην Ελλάδα.

Αναγνωρίζοντας ότι το μέγεθος των σημερινών προκλήσεων στην ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα στη χώρα μας απαιτεί συνενώση δυνάμεων και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, η ΕΛΛΟΚ κάλεσε τους εταίρους της ελληνικής ογκολογικής κοινότητας να συμπορευθούν στη δημιουργία της Ελληνικής πλατφόρμας διαλόγου All.Can. Ο κοινός στόχος είναι η εξάλειψη της αναποτελεσματικότητας στην ογκολογική περίθαλψη για τη βελτίωση των εκβάσεων των ασθενών, η αναζήτηση των βιώσιμων λύσεων χαμηλού κόστους, αλλά και η υποβολή προτάσεων πολιτικής στο Υπουργείο Υγείας και άλλους φορείς πολιτικών υγείας για μεσο-μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις, η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των εταίρων και με άλλα μέλη της διεθνής οικογένειας της All.Can.

Ο Μάιος είναι επίσης ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης και σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο αυτό που δεν είναι πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό, ώστε να αναδείξουμε σε κάθε περιοχή τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Πρόκειται για τον τέταρτο περισσότερο συχνό καρκίνο στη χώρα μας το 2018 με 5,106 νέες διαγνώσεις και τον πέμπτο πανευρωπαϊκά. Έχει ήδη ετοιμαστεί το σχετικό υλικό και οδηγίες για το πώς μπορεί κάθε σύλλογος να συμμετάσχει με μικρές και μεγαλύτερες ενέργειες το οποίο θα λάβετε σύντομα, και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια που θα χρειασθείτε.

Κλείνοντας, θέλω να σας ευχηθώ να γεμίζετε τις ψυχές σας με αγάπη, ευαισθησία, αλήθεια και σεβασμό και να χαρείτε το κάθε "τώρα" που σας χαρίζεται....

"Η μέρα που ο Θεός δημιούργησε την ελπίδα ήταν πιθανότατα η ίδια μέρα που δημιούργησε την Άνοιξη"

Bernard Williams

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Καίτη Αποστολίδου

Πρόεδρος

Βρείτε το ενημερωτικό δελτίο εδώ:ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΛΟΚ ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019