Πρώτη Τρίτη του Απριλίου: Το "Άλμα Ζωής" στην έκθεση "Iστορίες του γυναικείου στήθους"

Πρώτη Τρίτη του Απριλίου:
Το "Άλμα Ζωής" στην έκθεση "Iστορίες του γυναικείου στήθους"

Την 1η Τρίτη του Απρίλη 2/4 η καθιερωμένη συνάντηση των μελών μας θα γίνει στη Gallery "7" Σόλωνος 20 (& Βουκουρεστίου)
στις 18.00 για την έκθεση της Φιλιππίνας Λιβιτσάνου "Ιστορίες του γυναικείου στήθους" Ζωγραφική -Χαρακτική, παρουσία της ζωγράφου.

Πληροφορίες για την έκθεση

Στα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής περιόδου 2012 έως και 2019 η Φιλιππίνα Λιβιτσάνου εκθέτει την αγωνία και τον αγώνα γυναικών για την χειραφέτηση του γυναίκειου σώματος. Στην κοινωνία το γυναίκειο στήθος από την αρχαιότητα ως το σύγχρονο κόσμο έχει υπάρξει αντικείμενο διεκδίκησης και πόθου του αρσενικού. Από το ιερό, ερωτικό, πολίτικο, ψυχολογικό, εμπορικό στήθος, η σύγχρονη γυναίκα διεκδικεί την απενοχοποίηση του στήθους, το δικαίωμα στο «απελευθερωμένο στήθος».

Tο στήθος ως ζωοδότης και καταστροφέας διασχίζει την ιστορία, είναι αγώνας και αγωνία για το αυτεξούσιο σώμα. Οι αφηγήσεις θέτουν ερωτήματα: σε ποιον ανήκει το στήθος;
Στα έργα της ποζάρουν οι αγαπημένες της αδελφές και τα παιδιά τους, ενώ εξαίρεση αποτελούν τα τρία πορτραίτα της κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.

Μ΄ αυτά τα έργα ήθελε να δώσει κουράγιο και δύναμη στον εαυτό της, σε όλες τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού να συμπαρασταθεί στην αγαπημένη της αδελφή Σταματία που έδινε, επίσης, μάχη με τον καρκίνο του μαστού και πόζαρε ακόμα και όταν είχε μεταστατικό καρκίνο.

Η Σταματία υπήρξε ένα παραδειγματικό μοντέλο από τα παιδικά μας χρονιά ως το τέλος της ζωής της στις 19-03-2017 όταν πέταξε σαν πληγωμένη αμαζόνα στον ουρανό.
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη Σταματία και στον αγώνα για ζωή.

filipina-livitsanou-2