«Μιλώντας ανοιχτά για τον καρκίνο μαστού» - Απολογισμός ενημερωτικής εκδήλωσης

Η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Μιλώντας ανοιχτά για τον Καρκίνο του Μαστού» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες, 13 Φεβρουαρίου 2019, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση συντόνισαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας - Ογκολογίας,  κύριος Κωτσάκης Αθανάσιος και ο Επίκουρος Καθηγήτης Ογκολογίας,Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κύριος Σαλούστρος Εμμανουήλ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν:

  • η κυρία Γαβριηλίδου Κλεοπάτρα, Πρόεδρος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»,
  • η κυρία Γκιτέρσου Μαρία, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας,
  • ο κύριος Νάνος Παναγιώτης, Διοικητής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας
  • ο κύριος Γιαννούκας Αθανάσιος, Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
  • ο κύριος Στεφανίδης Ιωάννης, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και
  • ο κύριος Αγοραστός Κωνσταντίνος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τελευταία ιατρικά δεδομένα σχετικά με τον πρώιμο καρκίνο μαστού από την κυρία Μαρία Καναρά, MD, PhD, FEBS, Επιμελήτρια Α’ Χειρουργικής Κλινικής ΓΝΤ, Υπεύθυνη Ιατρείου Μαστού, αλλά και το μεταστατικό καρκίνο μαστού από τον κύριο Κωνσταντίνο Τσαπακίδη, Παθολόγο – Ογκολόγο Π.Γ.Ν. Λάρισας.
Η κυρία Φρόσω Τζιντζηροπούλου, Ψυχολόγος Υγείας MSc -Ψυχοθεραπεύτρια Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ανέλυσε τις συναισθηματικές ανάγκες των γυναικών που βιώνουν την ασθένεια ενώ ο κύριος Εμμανουήλ Σαλούστρος, Επίκουρος Καθηγήτης Ογκολογίας, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τη σημασία της θεραπείας των ασθενών σε οργανωμένα κέντρα μαστού.
Λόγο στη βραδιά είχαν και οι ίδιες οι γυναίκες με καρκίνο μαστού. Η κυρία Βάσω Γιοχάη, Γραμματέας ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», περιέγραψε την προσωπική της εμπειρία.
Τέλος, η κυρία Χριστιάνα Μήτση, Ψυχολόγος, MSc – Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», παρουσιάσε για πρώτη φορά τη mobile εφαρμογή «MΥ Alma», η οποία δημιουργήθηκε από το «Άλμα Ζωής» με στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο μαστού.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και την ευγενική χορηγία της Pfizer.

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση: