Επιστολή στα μέλη - Δεκέμβριος 2018

Αγαπητή φίλη,

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν. Μια ακόμα χρονιά φθάνει στο τέλος της και μας κάνει πλουσιότερες σε εμπειρίες και αναμνήσεις. Θετικές ή αρνητικές, σηματοδότησαν την πορεία μας και μπορούν να γίνουν οδηγοί για ένα καλύτερο μέλλον αν αξιολογηθούν.

Καλά Χριστούγεννα – Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2019

Με μεγάλη μας χαρά, θα θέλαμε καταρχήν να σε ενημερώσουμε ότι από τα καθαρά έσοδα του Αγώνα Greece Race for the Cure 2018, που πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, θα χρηματοδοτηθούν τα παρακάτω προγράμματα:

  • Ψυχοθεραπευτικές ομάδες σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη και ομάδες δημιουργικής απασχόλησης στην Αθήνα.
  • Πρόγραμμα νομικής συμβουλευτικής
  • Πρόγραμμα ενημέρωσης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, σε χώρους εργασίας , Δήμους και φορείς της χώρας.
  • Πρόγραμμα γενετικής συμβουλευτικής και γονιδιακού ελέγχου
  • Πρόγραμμα παροχής ειδικών συμβουλών από διατροφολόγο και αισθητικό
  • Πρόγραμμα λειτουργίας της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης
  • Πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών υγείας σε δεξιότητες επικοινωνίας με τον ογκολογικό ασθενή
  • Νέο: Δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία
  • Νέο: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού

Παράλληλα, τη νέα χρονιά ο Σύλλογος δίνοντας έμφαση στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού, δημιουργεί μια διαδικτυακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με τίτλο  «MΥ alma». Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση, η υποστήριξη και η επικοινωνία, μέσα από χρήσιμα άρθρα και  συμβουλές για τους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής των γυναικών με μετάσταση και την ενδυνάμωση τους. Η εφαρμογή θα παρουσιαστεί σε ημερίδα για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λάρισας.

Επίσης, ανανεώνουμε το site που έχουμε δημιουργήσει για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού, που είναι το www.synexizw.gr και εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο του.

Το πρόγραμμα του γονιδιακού ελέγχου συνεχίζεται και τη νέα χρονιά σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Παρέχεται δωρεάν σε μέλη του Συλλόγου που πληρούν τις απαραίτητες ιατρικές προϋποθέσεις. Θα δοθεί προτεραιότητα σε γυναίκες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000ευρώ. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από 8 Ιανουαρίου 2019 - 28 Φεβρουαρίου 2019. Εσωκλείουμε οδηγίες για τη λειτουργία του προγράμματος. Δηλώσεις συμμετοχής στην κοινωνική λειτουργό κα. Σούλα Λίβα τηλ: 210 4180006(εσωτ.16).

Τον Ιανουάριο ξεκινούν οι ψυχοθεραπευτικές ομάδες, η εκπαίδευση των νέων εθελοντριών και οι ομάδες δημιουργικής απασχόλησης. Εσωκλείουμε πληροφορίες με όλες τις πληροφορίες για τη λειτουργία των ομάδων.

Σου υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί καθημερινά το πρόγραμμα ατομικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας με την κοινωνική λειτουργό και τη ψυχολόγο του Συλλόγου, καθώς και η λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης με ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια.

Συνεχίζεται επίσης κάθε Πέμπτη και ώρα 4.30μμ.-7.30μμ. η παροχή νομικών συμβουλών από τη δικηγόρο του Συλλόγου και κάθε Τετάρτη 11πμ. – 2μμ. η παροχή ειδικών συμβουλών από διατροφολόγο και αισθητικό.

Επιπλέον, συνεχίζεται για 4η χρονιά με αμείωτο ενδιαφέρον η λειτουργία του προγράμματος ΧΑΡΙΣΕ ΔΥΝΑΜΗ για τη χρηματοδότηση περουκών σε γυναίκες οικονομικά αδύναμες που είναι υπό θεραπεία.

Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων λειτουργίας του Συλλόγου, η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Ioanna Kourbela, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο φουλάρι, που διατίθεται στην τιμή των 42ευρώ. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα δοθούν στο Σύλλογο για ενίσχυση των προγραμμάτων του. Το φουλάρι διατίθεται από τα καταστήματα Ioanna Kourbela στην οδό Αδριανού 109 και στην οδό Χατζημιχάλη 12, Πλάκα, καθώς και από το site ioannakourbela.com

Μη ξεχνάς την καθιερωμένη συνάντηση των μελών του Συλλόγου την 1η Τρίτη κάθε μήνα, που δίνει την ευκαιρία της κοινωνικής συναναστροφής και της ενημέρωσης των μελών του Συλλόγου.

Σου υπενθυμίζουμε επίσης ότι όλα τα νέα του Συλλόγου αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.almazois.gr

Τέλος σε ενημερώνουμε ότι η καθιερωμένη γιορτή για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7μμ. στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, Καραγιώργη Σερβίας 18, Πειραιάς. Τιμή ανά άτομο 25ευρώ. Σε περιμένουμε για να γιορτάσουμε όλες μαζί το νέο έτος, να ανταλλάξουμε ευχές και να διασκεδάσουμε με καλό φαγητό, ποτό και ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα. Δηλώσεις συμμετοχής από 20.12.2018 – 20.1.2019 στο τηλέφωνο του Συλλόγου 210 4180006.