Κίνητρο και Σωματική Δραστηριότητα στους επιζώντες καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα.

Μελέτη: Κίνητρο και Σωματική Δραστηριότητα στους επιζώντες καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα.

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τις ανεπιθύμητες επιδράσεις που μπορεί να έχουν βιώσει οι επιζώντες του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας μετά από τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και της θεραπείας είναι χαμηλά. Το κίνητρο είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στη σωματική δραστηριότητα σε επιζώντες του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, περιορισμένη έρευνα έχει αξιολογήσει κατά πόσον τα κίνητρα αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και πώς αυτό μπορεί να σχετίζεται με τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο εκπόνησης μελέτης για τους σκοπούς μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Strathclyde στη Γλασκώβη, έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο απευθυνόμενο σε γυναίκες 18-70 ετών, σε πλήρη ύφεση από καρκίνο του μαστού και που δεν λαμβάνουν πλέον ιατρική θεραπεία.

Συμμετοχή στη μελέτη

Η συμμετοχή στη μελέτη θα περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων στο διαδίκτυο δύο φορές, αρχικά και στη συνέχεια ένα μήνα αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά.

Η μελέτη έλαβε ηθική έγκριση από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Σχολής Ψυχολογίας και Υγείας του Πανεπιστήμιου Strathclyde.

Πατήστε εδώ για συμμετοχή: https://hass.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_0IpgFu5sIpibPhj

Στοιχεία επικοινωνίας ερευνητή:

Φανή Λιάπη, Email: fani.liapi.2017@uni.strath.ac.uk