Σοκολάτα για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου των Ωοθηκών

Σοκολάτα για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου των Ωοθηκών

Η 8η Μαΐου είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για τις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών. Έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου των Ωοθηκών, με σκοπό την επαρκή και αξιόπιστη ενημέρωση των γυναικών αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από αυτή την ασθένεια.

Φέτος από το Βερολίνο θα ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης με το βίντεο «Σοκολάτα» μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.
Είναι μεταφρασμένο σε παραπάνω από 20 γλώσσες και τελεί υπό την υποστήριξη περισσοτέρων από 100 παγκόσμιους συνεργάτες, οργανώσεις και δίκτυα ασθενών, ιατρικών ενώσεων και των οικογενειών ασθενών.

Η Παγκόσμια Πρεμιέρα θα είναι στις 8 Μαΐου 2018, όπου οι κοινωνικές κοινότητες παγκοσμίως για πρώτη φορά, θα συνδεθούν με αυτό τον τρόπο για να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σχετικά με αυτή τη σπάνια αλλά και πολύ σοβαρή γυναικολογική ασθένεια.

Η εκστρατεία υποστηρίζεται από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες ιατρικές ομάδες για τον καρκίνο των ωοθηκών, όπως η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO), η Διαγωνιστική Ομάδα για τον Γυναικολογικó Καρκίνο - η Παναραβική Ερευνητική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (GCIG PARSGO) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Ασθενών με Γυναικολογικό Καρκίνο (ENGAGe

Πρωταγωνίστρια του βίντεο κλιπ είναι μια νεαρή γυναίκα, η Nancy Dietze, η οποία στα μέσα της δεκαετίας του '20 έλαβε τη συγκλονιστική διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών. Μετά την διάγνωση όχι μόνο πάλεψε με τον καρκίνο, αλλά επίσης κατά τη διάρκεια της θεραπείας της ξεκίνησε μια καμπάνια για περισσότερη προσοχή και υποστήριξη σε αυτή την ασθένεια.
Δώρισε αυτό το βίντεο στο Γερμανικό Ίδρυμα για τον Καρκίνο των Ωοθηκών. Συνιδρυτής του Ιδρύματος και επίσης γιατρός της πρωταγωνίστριας, ο καθηγητή Jalid Sehouli εντυπωσιάστηκε βαθύτατα από το δώρο της ασθενής του. "Θέλαμε να μοιραστούμε αυτή την ταινία με όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται παγκοσμίως. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα να μεταφράσουμε αυτή την ταινία σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες και να την δημοσιεύσουμε σε όλο τον κόσμο".
Χρησιμοποιώντας λίγα αλλά ευαίσθητα λόγια, καταπληκτική μουσική και πολλές σοκολάτες, το βίντεο δείχνει τι συμβαίνει μέσα σε μία ασθενή μετά τη λήψη της διάγνωσης και τα συναισθήματα που βιώνονται, όπως ο θυμός, η θλίψη αλλά και η ελπίδα. Μαζί με τον φημισμένο καλλιτέχνη φωτογραφιών και βίντεο Daniel Hetzel και τον συνθέτη Mathias Fritsche δημιουργήθηκε ένα βίντεο-αρτ κλιπ. Οι εικόνες σε αυτό το βίντεο, ενθαρρυντικές μεν, κόβουν την ανάσα στον θεατή που δεν μπορεί παρά να σεβαστεί τη δύναμη της πρωταγωνίστριας.
Στις αρχές του έτους, η Nancy Dietze πέθανε σε ηλικία 31 ετών από τις συνέπειες του καρκίνου των ωοθηκών. Αλλά μέσω αυτού του βίντεο μπορεί να αγγίξει τις ζωές πολλών ανθρώπων και μετά τον θάνατο της.

 

Το ENGAGe - Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Ασθενών με Γυναικολογικό Καρκίνο (το οποίο αποτελεί μέρος του ESGO), είναι ένα Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Ασθενών που εκπροσωπούνται από πάνω από 40 ΜΚΟ που ασχολούνται με τους διάφορους γυναικολογικούς καρκίνους.
Οι συμπρόεδροι Murat Gultekin και Esra Urkmez δήλωσαν ότι ο καρκίνος των ωοθηκών προκαλεί περισσότερους θανάτους από οποιονδήποτε άλλο καρκίνο του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος και ότι κάθε χρόνο υπάρχουν 42.700 θάνατοι στην Ευρώπη λόγω αυτού.
Είναι τιμή για την ENGAGe, στις 8 Μαΐου, να διαδώσει το μήνυμα της Nancy μεταξύ όλων των Ομάδων μελών της σε όλη την Ευρώπη.
Είναι τιμή και για εμάς να μπορούμε συνεργαστούμε με όλες τις ΜΚΟ στις διάφορες Ευρωπαικές χώρες κάτω από την ίδια ομπρέλα.

Οποιοσδήποτε μπορεί ας υποστηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία και να μοιραστεί το βίντεο ή να εκφράσει την αλληλεγγύη του μέσω της εκστρατείας Instagram Chocolate.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βίντεο κλιπ και την εκστρατεία θα είναι διαθέσιμες στις 8 Μαΐου 2018 στη διεύθυνση www.stiftungeierstockkrebs.de .