Υποψηφιότητες για την Αρχαιρεσιακή Τακτική Γενική Συνέλευση

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 5μμ θα πραγματοποιηθεί η αρχαιρεσιακή τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" στα γραφεία του Συλλόγου, Ηπείρου 11, Αθήνα, στον 1ο όροφο.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης (άρθρο 10 καταστατικού).
2. Εκλογή 3μελούς Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών (άρθρο 7 παρ. 2 εδ. ε και 10 του καταστατικού).
3. Εκλογές για την ανάδειξη
α) νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και
β) νέας 3μελούς Ελεγκτικής Επιτροπής.

Σημείωση:
Στην περίπτωση που δεν υπάρξει η απαρτία του ποσοστού 1/3 των ταμειακά τακτοποιημένων μελών ήτοι του άρθρου 9 του καταστατικού κατά την ως άνω ημερομηνία, τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα στις 5 Δεκεμβρίου 2017, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα έναρξης με την παρουσία οσωνδήποτε μελών του Σωματείου, σύμφωνα με το άρθρο (9) του καταστατικού.

Αντιπροσώπευση με επικυρωμένη την εξουσιοδότηση είναι επιτρεπτή κατά το άρθρο 10 παρ. 8 του καταστατικού αρκεί το μέλος αυτό να εκπροσωπεί μόνο ένα άλλο μέλος.

Σύμφωνα με το άρθρο (11) του καταστατικού «Δικαίωμα να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση έχουν όλα τα τακτικά μέλη του Συλλόγου που έχουν εξοφλήσει την ετήσια συνδρομή τους (άρθρο 4 Α’ καταστατικού). Η εξόφληση της συνδρομής μπορεί να γίνει και την ίδια ημέρα της Γ.Σ.».

Εκλογικό σύστημα έχει ορισθεί το πλειοψηφικό.

Υποψηφιότητες ΔΣ

Οι υποψηφιότητες ΔΣ για την Αρχαιρεσιακή Τακτική Γενική Συνέλευση 2017 είναι (με αλφαβητική σειρά):

  • Ανδριανοπούλου Αθηνά
  • Αργύρη Ίρις - Ειρήνη
  • Γαβριηλίδου Κλεοπάτρα
  • Γιοχάη Βασιλική
  • Γραικού Ιωάννα
  • Κούρεντα Ελευθερία (Έλυα)
  • Μιχαλοπούλου Παρασκευή
  • Παπανικολάου Μαριάννα
  • Τσαπέλα Ανδριανή
  • Χρυσάνθου Πιτερού Μαργαρίτα

Βιογραφικά των υποψηφίων για το ΔΣ

 foto_andrianopoulouAθηνά Ανδριανοπούλου

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Διευθύντρια του Πειραματικού Λυκείου Αγ. Αναργύρων.
Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Μεταπτυχιακού Τμήματος 'Ενδεικτικό Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού' της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
Είναι μέλος σε επιστημονικούς συλλόγους και σωματεία. Υπήρξε Εθελόντρια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες – ΑΘΗΝΑ 2004.
Μέλος στο ΄ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ΄ από το 2008. Εκπαιδευμένη Εθελόντρια του Συλλόγου ΄ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ΄ και Αναπληρωματικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΄ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ΄ 2014-σήμερα.
Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.


iris-eirini-argyriΊρις – Ειρήνη Αργύρη

Η Ίρις – Ειρήνη Αργύρη γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Φυτοπροστασία (M.Sc.), από το University of Reading, Ην. Βασιλείου. Έχει πτυχίο Αγγλικής, Γαλλικής και Ιταλικής γλώσσας.
Εργάστηκε αρχικά στην Έρευνα και στη συνέχεια στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης στις Εγκρίσεις Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, με τελευταία αυτή του Περιφερειακού Διευθυντή. Με την ευθύνη, της προετοιμασίας και κατάθεσης του φακέλλου απαιτούμεων στοιχείων στις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της τεχνικής υποστήριξής του στη φάση της αξιολόγησης, μέχρι την τελική καταχώριση των δραστικών ουσιών των προϊόντων αρμοδιότητάς της, στη θετική λίστα της Ε.Ε.
Το 2009 διορίστηκε σαν Γεωπόνος στη Νομαρχία Αθηνών, όπου εργάστηκε τρία χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Έχει εκπαιδευτεί σε θέματα νομικά, διοικητικά, τεχνικά, διαπροσωπικής επικοινωνίας και συμμετοχής σε συλλογικά όργανα, σε επιμορφωτικά προγράμματα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού το 2006. Στη διάρκεια της θεραπείας της έγινε μέλος του Συλλόγου "ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ". Από το 2014 λειτουργεί σαν εκπαιδευμένη Εθελόντρια και εξελέγη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Από το 2016, εκπροσωπεί το Σύλλογο στην Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.), συμμετέχοντας σε ομάδα εργασίας. Επίσης, στις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις του European Cancer Patient Coalition (E.C.P.C.).


kleopatra-gavriilidouΚλεοπάτρα Γαβριηλίδου

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1949. Είναι οικονομολόγος, απόφοιτη του Οικονομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάσθηκε επί πενταετία στο Υπουργείο Οικονομικών, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Το 1998 ασθένησε από καρκίνο μαστού. Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» το 2002, Αντιπρόεδρος το 2005, ενώ το 2006 ανέλαβε την Προεδρία, την οποία διατηρεί έως σήμερα. Παντρεμένη από το 1975 με τον οικονομολόγο Άρη Γαβριηλίδη με τον οποίο έχουν ένα γιο, τον Νίκο.

 


giochhai-vasiliki-1Βασιλική Γιοχάη

Η Βασιλική Γιοχάη γεννήθηκε στον Βύρωνα Αττικής στις 2/9/1977,όπου και μεγάλωσε.
Σχολείο πήγε στο Αρσάκειο του Ψυχικού απ’ όπου και αποφοίτησε το 1995.
Την ίδια χρονιά, τον Σεπτέμβρη, ξεκίνησε τις σπουδές της ως Οπτικός και Οπτομέτρης στο IRSOO της Φλωρεντίας. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της το 1999 επέστρεψε στην Αθήνα και ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση ενώ από το 2012 ανέλαβε η ίδια τα ηνία.
Η γνωριμία με το «Πανελλήνιο Σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού Άλμα Ζωής» ξεκίνησε όταν η ίδια νόσησε τον Μάιο του 2007,που της τον σύστησε ο γιατρός της, παίρνοντας την αμέριστη ψυχολογική στήριξη τόσο από τις επαγγελματίες του Συλλόγου όσο και από τις ίδιες τις γυναίκες που είχαν κι αυτές βιώσει την ασθένεια.
Δύο χρόνια μετά ζήτησε και εκπαιδεύτηκε ως Εθελόντρια, έχοντας ήδη μάθει να προσφέρει από παιδί μέσα από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
Έκτοτε έχει συμμετάσχει ενεργά στις περισσότερες από τις σημαντικές πρωτοβουλίες του Συλλόγου, όπως : ομιλίες σε χώρους εργασίας, στήριξη σε γυναίκες ασθενείς, υπεύθυνη Συνοδοιπόρων γιατρών για το Greece Race For The Cure,ομιλίες σε Συνέδρια καθώς και συνεντεύξεις στα media.
Τα τελευταία 6 χρόνια αποτελεί και μέλος του ΔΣ, προσφέροντας ακόμα περισσότερα πράγματα για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση για τον καρκίνο του μαστού.


jo-graikosΙωάννα Γραικού

Τόπος και έτος Γέννησης: Αθήνα, 16/06/55

Σπουδές

Ειδίκευση:
2016 UICC - Master Course 9 Palliative Care
2015 Εκπαίδευση εθελοντών ανακουφιστικής φροντίδας "Γαλιλαία"
2014 Εκπαίδευση εθελοντών "Πνοή Αγάπης"
2013 Σεμινάρια Εγκέφαλος Αιγηνήτειο

Μεταπτυχιακά

2012 Μετατραυματική Διαταραχή (PTSD)
2013 Απώλεια - Πένθος
Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα - Καναδάς

Δομική, Αναπαλαίωση και Πολεοδομική Ανακαίνιση
ULB Πανεπιστήμιο Βρυξέλλες

Πτυχίο

1976-1981 Αρχιτεκτονική
Αν. Ινστ. Αρχιτεκτονικής Victor Horta - Βρυξέλλες.
Διπλωματική: Πολιτισμός και αντίληψη του χώρου.

Γλώσσες: Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά

Δραστηριότητα - Εμπειρία

2015-17- Εθελοντική εργασία (θεραπεία απώλειας - πένθους) στο ΚΙΑΧ - Χαλάνδρι
2015-16- 2 ομάδες θεραπευτικού κολλάζ για το "Άλμα Ζωής"
2013-15- Εταιρεία "ΖΕΥΞΗ", ψυχοθεραπευτική εταιρεία, με τον σωματικό ψυχοθεραπευτή Κ. Παναγιωτόπουλο, ειδικά σε θέματα PTSD και απώλειας/ πένθους.
Ατομική στήριξη σε καρκινοπαθείς κατά τη διάρκεια ΧΜΘ.
2005-2016- Ενεργή εθελόντρια "Άλμα Ζωής" εκπαιδευμένη στη στήριξη ασθενών
Κέντρα μαστού και τηλ.,
2006 - Βιβλίο: Ένας κακός άγγελος με φίλησε στο στήθος - εκδ. Αλεξάνδρεια
2016 -  Διήγημα: "Ιφιγένεια εν Αθήναις" 3ο βραβείο σε διαγωνισμό νουβέλας στη Ν. Γαλλία με θέμα "Μια ελληνική τραγωδία"
2012-2017- Εκπροσώπηση "Άλμα Ζωής" στην ΟΕ Συνεδρίου των Ασθενών
Εκπροσώπηση "Άλμα Ζωής" σε Συνέδρια εξωτερικού


elia-kourentaΕλευθερία (Έλυα) Κούρεντα

Η Ελευθερία (Έλυα) Κούρεντα γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής.
Νόσησε από καρκίνο μαστού το 2004. Έγινε μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» το 2007. Την ίδια χρονιά εκπαιδεύτηκε ως εθελόντρια του διεθνούς εθελοντικού προγράμματος Reach to Recovery.
Υπηρέτησε το ΔΣ του Συλλόγου σε τρεις συνεχείς θητείες, 2008-2011 ως Ταμίας, 2011-2014 ως Ταμίας και 2014-2017 ως Αντιπρόεδρος. Από το έτος 2015 έχει αναλάβει ως υπεύθυνη του ΔΣ για την παρακολούθηση της λειτουργίας Συλλόγου Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης. Έχει εκπροσωπήσει τον Σύλλογο σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Greece Race for the Cure.
Εργάζεται από το 2007 ως μόνιμη υπάλληλος στη δημόσια διοίκηση και σήμερα υπηρετεί ως στέλεχος στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας. Στη διάρκεια της υπηρεσίας της έχει ασχοληθεί με τον επανασχεδιασμό και την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, την ανάπτυξη και εισαγωγή πληροφοριακών συστημάτων στη διοίκηση, την Επιθεώρηση Εργασίας και τον σχεδιασμό και συντονισμό των ελέγχων, την ενδο-επιχειρησιακή εκπαίδευση, κα.
Έχει πραγματοποιήσει πτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση και Οικονομία (ΑΤΕΙ Πάτρας) και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (ΕΑΠ), και μεταπτυχιακή επιμόρφωση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ).
Με τον σύντροφό της Παντελή Παρασκευά έχουν τρία παιδιά, τον Ανδρέα, το Βασίλη και την Αφροδίτη Παρασκευά.


mihalopoulouΠαρασκευή Μιχαλοπούλου

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας το 1959 κι έχει ένα γιο.
Είναι εκπαιδευμένη εθελόντρια από το 2006.
Έχει διπλή εμπειρία Καρκίνου του Μαστού το 1991 και το 2009.
Από το 2008 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής".
Από το 2009 είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Greece Race for the Cure υπεύθυνη για τον τομέα των survivors.
Το 2014 εξελέγη Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου "Άλμα Ζωής".
Το 2017 εξελέγη στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου - ΕΛΛΟΚ ως Ταμίας.
Έχει παρακολουθήσει το Εκπαιδευτικό σεμινάριο της Ελληνικής Επιτροπής Βιοηθικής.
Είναι οδοντίατρος απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%bf%cf%85Μαριάννα Παπανικολάου

Ονομάζομαι Μαριάννα Παπανικολάου και είμαι δικηγόρος. Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού το καλοκαίρι του 2012 σε ηλικία 33 ετών. Σύντομα έμαθα για το Άλμα Ζωής και απευθύνθηκα στο σύλλογο για στήριξη, ενημέρωση, αλλά πάνω από όλα για τη συναισθηματική κάλυψη, που μόνο μια γυναίκα που έχει νοσήσει μπορεί να προσφέρει σε μία άλλη, όταν αυτή βρίσκεται μέσα στην περιπέτεια της αντιμετώπισης του καρκίνου και των θεραπειών.
Ο Σύλλογος γρήγορα έγινε το δεύτερο σπίτι μου, αφού υπήρξε απίστευτη πηγή δύναμης και αισιοδοξίας για μένα. Από το 2016 είμαι εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου σε μια προσπάθεια να ανταποδώσω τη βοήθεια που έλαβα και με τη σειρά μου να προσφέρω κι εγώ μέσα από την εμπειρία μου μια άλλη πιο θετική οπτική σε γυναίκες που δίνουν το δικό τους δύσκολο αγώνα.


tsapelaΑνδριανή Τσαπέλα

Γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά όπου ζει μέχρι σήμερα. Μητέρα δυο παιδιών. Σπούδασε Λογιστική, επάγγελμα το οποίο έχει ασκήσει για περισσότερο από 30 χρόνια στον κλάδο της ναυτιλίας.
Νόσησε με καρκίνο του μαστού το 2008 και ήρθε σε επαφή με το Σύλλογο "Άλμα Ζωής". Το 2009 γίνεται μέλος του και συμμετέχει σε ομάδες. Από το 2011 είναι εκπαιδευμένη εθελόντρια.
Το 2014 εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αναλαμβάνοντας την ευθύνη του ταμείου. Παράλληλα από το Γενάρη του 2017 έχει αναλάβει τη θέση της υπεύθυνης των εθελοντριών


margarita-xrysanthou-piterouΜαργαρίτα Χρυσάνθου Πιτερού

Γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι, όπου ζει μέχρι σήμερα. Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε Βιολογία στο Παν/μιο της Αθήνας και από το 1998 εργάζεται στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο ως Βιολόγος –ερευνήτρια.
Νόσησε με καρκίνο του μαστού το 2001 και από το 2002 είναι μἐλος του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ. Το 2006 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στο εθελοντικό πρόγραμμα και μέχρι σήμερα παραμένει ενεργή εθελόντρια του Συλλόγου και υπεύθυνη του εθελοντικού προγράμματος στο Κέντρο Μαστού του νοσοκομείου ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
Το 2006 εκλέχτηκε για πρώτη φορά μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, όπου και παρέμεινε για τρεις συνεχόμενες τριετίες (2006-2008, 2009-2011, 2012-2014), τις δύο τελευταίες ως Γραμματέας ΔΣ.

Υποψηφιότητες εξελεγκτικής επιτροπής

  • Αμηρά Αντωνία
  • Θεοδωρουλέα Παναγιώτα
  • Μαργέτη Μαρία
  • Παπασυμεών Μαρία

Βιογραφικά υποψηφίων για εξελεγκτική επιτροπή

amiraAντωνία Αμηρά

Ατομικά Στοιχεία
Έτος γεννήσεως: 1953 21 Ιουλίου
Τόπος γεννήσεως: Πειραιάς
Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμη

-Νοικοκυρά , σύζυγος, μητέρα , γιαγιά.
-26 χρόνια με εμπειρία καρκίνου μαστού, μέλος συλλόγου Άλμα Ζωής
-24 χρόνια εκπαιδευμένη εθελόντρια του συλλόγου
-Παρακολούθηση σεμιναρίων ψυχολογικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης
-Υπεύθυνη ομάδας ψυχοκοινωνικής στήριξης γυναικών με καρκίνο μαστού στο νοσοκομείο Metropolitan.


theodoroulea-panagiotaΠαναγιώτα Θεοδωρουλέα

Γεννήθηκε το 1959 και ζει στο Πέραμα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Απόφοιτος 6τάξιου Γυμνασίου, εργάστηκε για πάνω από 26 έτη, εκ των οποίων τα 18 σε λογιστήριο Ιδιωτικής Κλινικής.
Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ από το 2004. Εκπαιδευμένη Εθελόντρια του Συλλόγου από το 2009, με συνεχή έκτοτε δράση και παρουσία στις δραστηριότητες του Συλλόγου.

 


%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%b5%cf%84%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1Μαρία Μαργέτη

Ονομάζομαι Μαργέτη Μαρία, γεννήθηκα το 1963 στο Περιστέρι και μέχρι σήμερα κατοικώ στο Αιγάλεω Αττικής. Είμαι παντρεμένη εδώ και 34 χρόνια, απέκτησα 2 κόρες και τρεις υπέροχες εγγονές.  Εργάστηκα έως το 2007 σε εταιρεία δερμάτινων ειδών και τα τελευταία χρόνια ως σχεδιάστρια- μοντελίστ σε αυτήν. Η εμπειρία μου με τη νόσο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011. Η πρώτη μου επαφή με τον σύλλογο Άλμα Ζωής ήταν τον Νοέμβριο του 2011, όπου έγινα μέλος του. Το 2016 εκπαιδεύτηκα ως εθελόντρια και από τότε είμαι δίπλα στον σύλλογο όπου και όποτε με χρειάζονται.

 


papasymeonΜαρία Παπασυμεών - Παπαδοπούλου

Έχω τελειώσει το Γυμνάσιο - Λύκειο

Σχολή Π.Α.Λ.Μ.Ε.Ρ.

Έχω εργασθεί στον Φιλιππόπουλο ΕΠΕ ως ιδιαιτέρα γραμματεύς του γενικού διευθυντή της εταιρείας