7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προαγωγής & Αγωγής Υγείας

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προαγωγής & Αγωγής Υγείας.

25-26 Νοεμβρίου 2017, Αμφιθέατρο Φυσιολογίας “Γ. Κοτζιάς”, Ιατρική Σχολή Αθηνών

Η Ελληνική Εταιρεία Αγωγής & Προαγωγής Υγείας διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προαγωγής & Αγωγής Υγείας που θα πραγματοποιηθεί στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2017.

Το θέμα για φέτος είναι ‘Ενδυνάμωση των ευάλωτων πληθυσμών – ο ρόλος της Προαγωγής Υγείας’.

Η εστίαση θα είναι στις προσεγγίσεις ενδυνάμωσης για τη βελτίωση της υγείας των ευάλωτων πληθυσμών. Βλέπουμε την ενδυνάμωση ως τη διαδικασία που διευκολύνει τα άτομα και τις κοινότητες να αυξήσουν τον έλεγχο πάνω στους παράγοντες και τις αποφάσεις που διαμορφώνουν την υγεία και τη ζωή τους. Υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ της ατομικής και κοινοτικής ενδυνάμωσης. Τα ενδυναμωμένα άτομα και ομάδες μπορούν να δουλέψουν μαζί πιο αποτελεσματικά για αλλαγές στην ποιότητα της κοινότητας τους, τις υπηρεσίες, και τις πολιτικές που τους αφορούν.

Το συνέδριο θα φέρει κοντά ερευνητές, επαγγελματίες, φοιτητές & εκπαιδευόμενους από διάφορους τομείς, οι οποίοι εργάζονται ή ενδιαφέρονται για την προαγωγή υγείας στους χώρους της κοινότητας, του σχολείου, της εργασίας & των υπηρεσιών υγείας.  Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, με διοργάνωση στρογγυλού τραπεζιού "H ευάλωτη ομάδα γυναικών με καρκίνο του μαστού – ανάγκες και προγράμματα".

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 18.30-19.30

H ευάλωτη ομάδα γυναικών με καρκίνο του μαστού – ανάγκες & προγράμματα |

  • Συντονισμός, Κ. Γαβριηλίδου, Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ
  • Η εμπειρία του κέντρου Μαστού του νοσοκομείου ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ | Ι. Φλέσσας, Τμήμα Μαστού Π.Γ.Ν.Μ.ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
  • Ε.Μ.Ε.Ι.Σ: τo πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων ομάδων γυναικών με καρκίνο μαστού | Π. Ντασίου, Κλινική Μαστού ΡΕΑ
  • Το έργο & οι δράσεις του συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ: προσαρμογή στις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων γυναικών με καρκίνο μαστού | Ε. Κούρεντα, Σύλλογος ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ
  • Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης γυναικών με καρκίνο μαστού από ομότιμες εκπαιδευμένες εθελόντριες: εφαρμογή στο νοσοκομείο | Μ. Χρυσάνθου-Πιτερού, ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ

Δείτε όλο το πρόγραμμα: https://neaygeia.gr/congress/7th-summit/programma-synedriou/

Παρακαλούνται τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου (χωρίς να απαιτείται εγγραφή) να το δηλώσουν, καλώντας στο 2104180006.