Ο Δρ. Δρακούλης Γιαννουκάκος είναιMore Than Pink

dr-giannoukakos-dark-mtpΔρ. Δρακούλης Γιαννουκάκος

Ο Δρ. Δρακούλης Γιαννουκάκος είναι Διευθυντής Ερευνών στο Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του Ινστιτούτου ΠΡΕΤΕΑ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Η ερευνά του επικεντρώνεται στην ανάλυση κληρονομικών μορφών και συνδρόμων προδιάθεσης στον καρκίνο.

To 1998 δημιούργησε το Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής το οποίο εξελίχθηκε αργότερα ως εργαστήριο αναφοράς στον τομέα της γενετικής του καρκίνου, αποτελώντας το μοναδικό εργαστήριο στην Ελλάδα το οποίο έχει αναπτύξει μεθοδολογίες ανάλυσης της γενετικής προδιάθεσης στον καρκίνο του μαστού - ωοθηκών σε συνεργασία με κορυφαία ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια στον κόσμο.

Ο Δρ. Δρακούλης Γιαννουκάκος έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει διατελέσει κριτής σε διεθνή περιοδικά και χρηματοδοτικούς οργανισμούς.

Συμμετέχει σε μεγάλες διεθνείς κοινοπραξίες σχετικά με τη γενετική του καρκίνου
(Consortium of Investigators of Modifiers of BRCA1 and BRCA2 - CIMBA, Breast Cancer Association Consortium - BCAC, Collaborative Oncological Gene-environment Study – COGS κ.α.)

Το πολυετές ερευνητικό του έργο είναι αναγνωρισμένο διεθνώς και ρίχνει φως στα γενετικά αίτια του καρκίνου του μαστού, βοηθώντας χιλιάδες γυναίκες στην Ελλάδα και όχι μόνο να έχουν πρόσβαση σε στοχευμένη θεραπεία.