Η ΕΛΛ.Ο.Κ. στην “CANCON” Ευρωπαϊκή Κοινή δράση για τον έλεγχο του Καρκίνου- MALTA 2017

Ευρωπαϊκή Κοινή Δράση για τον Έλεγχο του Καρκίνου (Cancon)

Στις 14 και 15 Φεβρουαρίου, ο νέος Ευρωπαϊκός Οδηγός για τη Βελτίωση της Ποιότητας του Ολοκληρωμένου Ελέγχου του Καρκίνου παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του τελικού συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Κοινής Δράσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου (Cancon) στη Μάλτα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Προεδρίας που έχει η Μάλτα το 1ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Στο υψηλού επιπέδου συνέδριο συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας της Μάλτας,

Υπουργοί και εκπρόσωποι Υπουργών χωρών μελών, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων από το χώρο της ογκολογίας.

Παρουσία Ελληνικών Φορέων

Από την Ελλάδα συμμετείχε ο κος Νικ. Τσουκαλάς, Ογκολόγος-Παθολογος, εκπροσωπώντας την ΕΟΠΕ-Εταιρεία Παθολογων-Ογκολόγων Ελλάδος, και η κα Καίτη Αποστολίδου, Αντιπρόεδρος της ECPC και Πρόεδρος της ΕΛΛ.Ο.Κ.-Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, και εκ των συντακτών του Οδηγού και των Εγγράφων Πολιτικής, ως εκπρόσωπος της ΕCPC-European Cancer Patient Coalition.

H Ευρωπαϊκή Κοινή Δράση Cancon είναι μια κοινή προσπάθεια των εκπροσώπων των 17 συμμετεχουσών χωρών μελών της της ΕΕ, που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων). Η ECPC-European Cancer Patient Coalition είναι βασικός εταίρος της Cancon, και συνέβαλε ουσιαστικά στη σύνταξη του Oδηγού και των Eγγράφων Πολιτικής.