Συμβουλές διατροφής για την περίοδο των γιορτών

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Διατροφικές συμβουλές για την περίοδο των γιορτών

  • Από τους εορταστικούς μπουφέδες, βάλτε στο πιάτο σας αρκετή ποσότητα λαχανικών και σαλάτας ώστε οι φυτικές τους ίνες να σας βοηθήσουν να χορτάσετε πιο γρήγορα. Αποφύγετε τις πολύ λιπαρές σάλτσες και τα πιάτα που περιέχουν πολλά τυριά και αλλαντικά.
  • Η γαλοπούλα, που συνηθίζεται σ’ αυτές τις γιορτές είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και βιταμίνες του Β συμπλέγματος, χωρίς να δίνει μεγάλες ποσότητες λίπους και θερμίδων-ειδικά αν προτιμήσετε κομμάτι με λευκό κρέας και φυσικά αν αφαιρέσετε την πέτσα.
  • Αν στον μπουφέ κυριαρχεί το κόκκινο κρέας, τότε να ξέρετε ότι το ψαρονέφρι και το χοιρινό μπούτι περιέχουν μικρά ποσά λίπους και είναι καλύτερες επιλογές από τις πανσέτες, τα λουκάνικα και το μπέικον που είναι πολύ πιο πλούσια σε λίπος.
  • Η γέμιση της γαλοπούλας είναι πλούσια σε λίπος και θερμίδες και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά λόγω του ρυζιού, του κάστανου, της σταφίδας και του κιμά. Συνιστάται μία προσοχή στην ποσότητα που θα καταναλώσετε.
  • Μπροστά στο αιώνιο ερώτημα μελομακάρονο ή κουραμπιές, θυμηθείτε: Ένα μελομακάρονο (45γρ) έχει τις ίδιες θερμίδες με έναν κουραμπιέ (45 γρ), όμως το μελομακάρονο έχει λιγότερο λίπος αλλά περισσότερα απλά σάκχαρα (μέλι, ζάχαρη).
  • Αν θέλουμε να μη ξεφύγουμε στη ποσότητα φαγητού μπορούμε να καταναλώσουμε 2 ποτήρια νερού 20 λεπτά πριν από το γεύμα.

Χριστίνα Καρτσωνάκη

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2="Όμορφες μέσα... και έξω!" h4="Συμβουλές Διατροφής και Ομορφιάς για γυναίκες υπό χημειοθεραπεία/ ακτινοθεραπεία για τον καρκίνο του μαστού"]Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»,  αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι παρενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο μαστού στην ποιότητα ζωής των γυναικών, παρέχει δωρεάν πρακτικές συμβουλές ομορφιάς και διατροφής σε  γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της θεραπείας για τον καρκίνο μαστού.

Κάθε Τετάρτη, 11πμ - 2 μμ, στα γραφεία του Συλλόγου "Άλμα Ζωής"

Κλείστε το εξατομικευμένο ραντεβού σας με διατροφολόγο ή αισθητικό, καλώντας στο 210 41 80 006.[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title="Δείτε περισσότερα για το Πρόγραμμα" color="pink" link="url:http%3A%2F%2Fwww.almazois.gr%2Fsymvoules-omorfias-dermatos-chemo%2F||target:%20_blank"][/vc_column][/vc_row]