Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «'Αλμα Ζωής» θα συμμετέχει στο RRI Conference 2016 στο Παρίσι.

To Reach to Recovery στο UICC World Cancer Congress

Το Συνέδριο για το διεθνές Εθελοντικό Πρόγραμμα Peer Support, Reach to Recovery φέτος εντάσσεται στο UICC World Cancer Congress και θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2016 στο Παρίσι.

Το φετινό θέμα του UICC World Cancer Congress (Παγκόσμιο Συνέδριο Καρκίνου) είναι η κινητοποίηση για δράση και η έμπνευση για αλλαγή.
Σε αυτό το πλαίσιο, αντιπρόσωποι του προγράμματος Reach to Recovery από διαφορετικές χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να παρουσιάσουν τις δράσεις τους και να μοιραστούν τις ιστορίες στους.

Τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «'Αλμα Ζωής» θα εκπροσωπήσουν:

  • η κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου - Εκπαιδευμένη Εθελόντρια του Συλλόγου & Πρόεδρος ΔΣ,
  • η κα Έλυα Κούρεντα - Εκπαιδευμένη Εθελόντρια του Συλλόγου & Αντιπρόεδρος ΔΣ,
  • η κα Ίρις Αργύρη - Εκπαιδευμένη Εθελόντρια του Συλλόγου & Μέλος ΔΣ,
  • η κα Μαργαρίτα Πιτερού – Εκπαιδευμένη Εθελόντρια του Συλλόγου,
  • η κα Ιωάννα Γραικού – Εκπαιδευμένη Εθελόντρια του Συλλόγου και
  • η κα Βίκυ Μαλαμάκη - Εκπαιδευμένη Εθελόντρια του Συλλόγου.

Ομιλίες των εκπροσώπων του Συλλόγου "Άλμα Ζωής"

Ομιλίες που θα παρουσιαστούν από τις εκπροσώπους του Συλλόγου «'Αλμα Ζωής» κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου είναι οι εξής:

Adjusting support programs and awareness campaigns, trying to meet the needs of BC patients arising in Greek economic crisis: The “ALMA ZOIS” experience.

Σε ελεύθερη μετάφραση: «Προγράμματα στήριξης και εκστρατείες ευαισθητοποίησης, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ασθενών με καρκίνο μαστού στην Ελλάδα της κρίσης. Η εμπειρία του Συλλόγου «'Αλμα Ζωής».
Η κα Έλυα Κούρεντα, θα παρουσιάσει το σύνολο των προγραμμάτων του Συλλόγου που αφορούν τόσο τη στήριξη των γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού όσο και την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού για την νόσο και θα αναλύσει τον τρόπο που αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών.

Evaluation of peer support in women with breast cancer in Greece

Σε ελεύθερη μετάφραση: «Αξιολόγηση του peer support (οργανωμένης αλληλοβοήθειας) σε γυναίκες με καρκίνο μαστού στην Ελλάδα».
Η κα Μαργαρίτα Πιτερού, βιολόγος και εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου «'Αλμα Ζωής», θα παρουσιάσει ερευνητική εργασία που πραγματοποίησε σε συνεργασία με κλινικές μαστού ή χειρουργικά τμήματα μεγάλων Δημόσιων και ιδιωτικών Νοσοκομείων και έγκριτους επιστήμονες. Στόχος, να διερευνηθεί εάν οι ασθενείς με καρκίνο μαστού στην Ελλάδα ωφελούνται σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο από την επικοινωνία με γυναίκες – εκπαιδευμένες εθελόντριες που έχουν αντιμετωπίσει παλαιότερα τη νόσο.

«Τα Γενετικά tests για τον κληρονομικό καρκίνο μαστού: Ανησυχίες και φόβοι από την πλευρά των γυναικών».

Η κα Ιωάννα Γραικού, εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου «'Αλμα Ζωής», θα αναφερθεί στα ποικίλα συναισθήματα των ασθενών με καρκίνο μαστού που απαιτείται να υποβληθούν σε γονιδιακό έλεγχο, τους προβληματισμούς τους και την ανάγκη στήριξης αυτών των γυναικών πριν την υποβολή τους στον γονιδιακό έλεγχο και μετά από αυτόν, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.