Pillow Positive Project- Σάββατο 22 Οκτωβρίου 11πμ-3μμ, κατάστημα COCO-MAT Κολωνάκι

Δεδομένα για τον καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό πολιτισμό και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.
Υπολογίζεται, ότι 1 στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.
Στην Ελλάδα η συχνότητά του έχει αυξηθεί σημαντικά και υπολογίζεται σε 4.500 νέες περιπτώσεις ετησίως. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε 2,5 εργάσιμες ώρες γίνεται μια νέα διάγνωση, ενώ κάθε 6 εργάσιμες ώρες μια γυναίκα πεθαίνει από καρκίνο του μαστού.

Εμείς, ως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «'Αλμα Ζωής», θέλουμε να αυξηθεί το ποσοστό έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, έτσι ώστε, αν όχι να εξαλειφθούν, τουλάχιστον να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια. Στην κατεύθυνση αυτή, η γνώση είναι το πρώτο βήμα.

Θέλουμε κάθε γυναίκα, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας κι αν βρίσκεται να γνωρίζει για τον καρκίνο μαστού, τις ενδείξεις και τα συμπτώματά του και βεβαίως για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσής του.
Θέλουμε κάθε γυναίκα να σταματήσει να φοβάται και να ενσωματώσει στην καθημερινότητά τον τακτικό προληπτικό έλεγχο που μπορεί να της σώσει τη ζωή.

Με αφορμή το μήνα Οκτώβριο, που είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, ας μην αφήσει καμία μας την πρόληψη έξω από τη ζωή της!

Αυτό το μήνα επιλέξαμε για να πραγματοποιήσουμε ένα ακόμη εργαστήριο μαξιλαριού στο κατάστημα της COCO-MAT στο Κολωνάκι (Πατριάρχου Ιωακείμ 36). Θα χαρούμε, λοιπόν, να σας δούμε εκεί, για να κατασκευάσετε το δικό σας ονειρικό μαξιλάρι που θα έχει επάνω του το δικό σας μήνυμα.

Και, να ξέρετε ότι, για κάθε μαξιλαράκι που θα κατασκευάσετε, η COCO-MAT θα προσφέρει στο «'Αλμα Ζωής» ένα μαξιλαράκι σε σχήμα καρδιάς και το «'Αλμα Ζωής» θα αναλάβει με τη σειρά του να το προσφέρει, στο πλαίσιο του προγράμματος «Reach to Recovery», σε γυναίκες που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση λόγω καρκίνου μαστού, βοηθώντας τες να προστατεύσουν το σημείο της τομής τους και να απαλύνουν τον πόνο τους.

*Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα «Reach to Recovery»

Το Πρόγραμμα «Reach to Recovery» βασίζεται στην αρχή ότι μια γυναίκα που έχει βιώσει προσωπικά εμπειρία καρκίνου μαστού προσφέρει το χρόνο και την εμπειρία της για να βοηθήσει και να υποστηρίξει μια άλλη γυναίκα που αντιμετωπίζει την ίδια πρόκληση. Σταθερά, μια φορά κάθε εβδομάδα, γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού, που αποτελούν και ειδικά εκπαιδευμένες εθελόντριες του Συλλόγου «'Αλμα Ζωής», υποστηρίζουν συναισθηματικά και πρακτικά γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μαστού σε Kλινικές Mαστού νοσοκομείων της Αττικής. Στόχος του προγράμματος είναι να λάβουν οι νοσηλευόμενες τη βοήθεια και την ανακούφιση που χρειάζονται τις πρώτες δύσκολες μέρες μετά την επέμβαση, συζητώντας με κάποια γυναίκα που είχε την ίδια εμπειρία πριν από χρόνια και τώρα απολαμβάνει μια φυσιολογική ζωή. Περισσότερα για το Πρόγραμμα «Reach to Recovery» μπορείτε να βρείτε εδώ: www.almazois.gr/gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=339&Itemid=92

* Λίγα λόγια για το «The Pillow Positive Project»

Η COCO-MAT από το 2012, στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης, στηρίζει τις γυναίκες οι οποίες έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση λόγω καρκίνου του μαστού. Έως σήμερα έχουν βοηθηθεί πάνω από 5.500 γυναίκες, προσφέροντάς τους μαξιλάρια σε σχήμα καρδιάς. Επτά ογκολογικά νοσοκομεία στην Ελλάδα, 3 στην Γερμανία, και 2 στο Βέλγιο και στην Ολλανδία έχουν ενταχθεί στη δράση αυτή με μεγάλη επιτυχία, λαμβάνοντας θετικά και ενθαρρυντικά σχόλια για να συνεχίσει η COCO-MAT να στηρίζει με σιγουριά, τις γυναίκες που έχουν ανάγκη. Η πρωτοβουλία με την ονομασία Heart Pillow Project ξεκίνησε το 2001 στο Erlanger Medical Center του Tennessee, Η.Π.Α. και έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις σε 18 χώρες ανά τον κόσμο, με την εθελοντική βοήθεια πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο. Σήμερα, η COCO-MAT, ονομάζοντας την δράση της αυτή “The Pillow Positive project”, βοηθά ακόμα περισσότερες γυναίκες μέσα από διάφορες δράσεις και συνεργασίες με ογκολογικά νοσοκομεία και ιδιωτικούς γιατρούς, αποσκοπώντας σε ένα παγκόσμιο κίνημα στήριξης.

Περισσότερα για το «The Pillow Positive Project» μπορείτε να βρείτε εδώ: www.coco-mat.com/pillow-positive-project