5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών - Patients in Power Conference, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στο Divani Caravel Hotel.

Στόχος του Πανελληνίου Συνεδρίου Ασθενών

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών αποτελεί ένα forum ανοικτής ανταλλαγής απόψεων , ενημέρωσης και καλών πρακτικών μεταξύ των ασθενών, αλλά και όλων των εταίρων στο χώρο της υγείας. Στοχεύει,στην ενδυνάμωση και κατάρτιση των ασθενών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, παρουσιάζοντας τις πολιτικές υγείας και διδάσκοντας τις απαραίτητες δεξιότητες για να ζει κάποιος με μια χρόνια ή σπάνια ασθένεια και τις επιπτώσεις της, αλλά και πως να κινηθεί στο πολύπλοκο σύστημα υγείας.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να δώσει την ευκαιρία στους ασθενείς από όλη την Ελλάδα να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και να συντονίσουν τη δράση τους οριζόντια και ανεξαρτήτως επιμέρους παθήσεων, για την επίλυση των κοινών τους προβλημάτων. Το Συνέδριο δίνει επίσης την ευκαιρία για διάλογο και διάδραση μεταξύ των ασθενών, των εκπροσώπων των φορέων και Οργανισμών υγείας, της Πολιτείας και των άλλων επαγγελματιών Υγείας με στόχο τη χάραξη πολιτικών για τη διαμόρφωση ενός πραγματικά ασθενοκεντρικού συστήματος Υγείας.

Πρωταγωνιστές οι Σύλλογοι Ασθενών

Στη φετινή διοργάνωση πρωταγωνιστούν οι Σύλλογοι Ασθενών της περιφέρειας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα ειδικά θέματα και τις ιδιαίτερες δυσκολίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά. Θα συζητηθούν ακόμη τα τρέχοντα μεγάλα προβλήματα των Ελλήνων Ασθενών καθώς και η ανάγκη για την ύπαρξη μιας οργανωμένης φωνής των ασθενών με χρόνιες παθήσεις ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική συμμετοχή τους σε όλες τις αποφάσεις πολιτικής που τους αφορούν.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" θα δώσει το "παρών" στο Συνέδριο. Στο Συνέδριο θα παρευρεθεί η κα Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Γραμματέας Δ.Σ. του "Άλμα Ζωής" και η κα Ίρις - Ειρήνη Αργύρη, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Πρόγραμμα 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ασθενών

Περισσότερες πληροφορίες: www.patientsinpower.gr

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2="Δείτε το Συνέδριο σε Livestreaming!"]http://www.livemedia.gr/5patientsinpower[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]