Αίτημα αύξησης πλαφόν για εξωτερικές προθέσεις σιλικόνης

Θεωρούμε ότι η αύξηση του πλαφόν για εξωτερικές προθέσεις σιλικόνης βοηθά τις γυναίκες με καρκίνο μαστού να έχουν πρόσβαση σε προθέσεις νέας τεχνολογίας.

Σας κοινοποιούμε την επιστολή που στείλαμε προς τον Σύμβουλο Υπουργού Υγείας, κύριο 'Αρη Αποστόλου.

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ. 14437

Κύριο 'Αρη Αποστόλου
Σύμβουλο Υπουργού Υγείας

Κοινοποίηση: ekpy@eopyy.gov.gr

Θέμα: Αίτημα αύξησης πλαφόν για προθέσεις σιλικόνης μετά από μαστεκτομή.

Αγαπητέ κύριε Αποστόλου,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Αλμα Ζωής", επικοινωνεί μαζί σας με σκοπό την κατάθεση αιτήματος του Συλλόγου, στη διαδικασία διαβούλευσης του Κανονισμού Παροχών (ΕΚΠΥ).

Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος της διαβούλευσης έχει παρέλθει, παρά ταύτα, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας αλλά και αναζητώντας τη κατανόησή σας, θεωρούμε σημαντικό να σας μεταφέρουμε ένα πάγιο αίτημα, που προκύπτει από τις ανάγκες των μελών μας αλλά και των χιλιάδων ασθενών με καρκίνο μαστού που εκπροσωπούμε πανελλαδικά. Με το παρόν ποσό των 92 ευρώ αποζημίωσης για εξωτερικές προθέσεις σιλικόνης, οι γυναίκες με μαστεκτομή επιβαρύνονται οικονομικά για να μπορούν να αγοράζουν εξωτερικές προθέσεις σιλικόνης νέας γενιάς που παρουσιάζουν σημαντικά οφέλη για την υγεία τους, (μικρότερο βάρος, αντιβακτηριδιακή προστασία, μειώνουν την πίεση στους ώμους και στην πλάτη, έχουν καλύτερη εφαρμογή κλπ).

Για τους παραπάνω λόγους αιτούμεθα να αυξηθεί το πλαφόν στα 120€.

Όπως θα διαπιστώσετε, οι οικονομικές επιπτώσεις είναι λιγοστές για το προϋπολογισμό σας, ενώ το κέρδος παροχής προς τους ασφαλισμένους πολλαπλάσιο.

Προσδοκούμε ότι το αίτημά μας θα έχει θετική απήχηση και υποστήριξη από εσάς, προς όφελος των γυναικών με καρκίνο μαστού στη χώρα μας.

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος
Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου