2012: Καταγγελία για την έλλειψη βασικών ογκολογικών φαρμάκων

Καταγγελία για την έλλειψη βασικών ογκολογικών φαρμάκων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης που διαθέτει, έγινε αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από γυναίκες ασθενείς με καρκίνο μαστού, οι οποίες δεν έλαβαν την αναγκαία θεραπεία τους, λόγω της έλλειψης oγκολογικών φαρμάκων σε ορισμένα Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής, καθώς και στο Φαρμακείο του ΙΚΑ. Επιπλέον, δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τα φάρμακα για την θεραπεία τους από φαρμακεία της πόλης, καθώς οι φαρμακοποιοί αρνούνται να πιστώσουν τις ασφαλισμένες ασθενείς με τη δαπάνη του φαρμάκου.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα Ζωής» καταγγέλλει την έλλειψη βασικών αναντικατάστατων ογκολογικών φαρμάκων για τον καρκίνο του μαστού, από Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής και το Φαρμακείο του ΙΚΑ, καθώς και την μη πίστωση των ασφαλισμένων ασθενών από τα φαρμακεία. Το γεγονός αυτό αποκλείει τη συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής σε μια μεγάλη μερίδα ασθενών με καρκίνο μαστού και θέτει άμεσα σε κίνδυνο την ζωή τους.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα, καθώς οι ασθενείς με καρκίνο δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν εβδομάδες και μήνες, προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες θεραπείες.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας «Άλμα Ζωής»: Μαριλού Χρυσοχοϊδου
marilou@almazois.gr
τηλ. 210 41 800 06 / εσωτ. 15