2011: To αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των γυναικών με καρκίνο μαστού στη θεραπεία

Θέμα: To αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των γυναικών με καρκίνο μαστού στη θεραπεία

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» έγινε τον τελευταίο καιρό αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων, μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης που διαθέτει, καθώς και μέσω των συνεργαζόμενων Συλλόγων μας στην Πάτρα και την Θεσσαλονίκη, από γυναίκες ασθενείς με καρκίνο μαστού, οι οποίες δεν έλαβαν την αναγκαία χημειοθεραπεία λόγω της έλλειψης των φαρμάκων σε ορισμένα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος καταγγέλλει την έλλειψη βασικών και αναντικατάστατων ογκολογικών φαρμάκων για τον καρκίνο του μαστού, από ορισμένα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας. Το γεγονός αυτό αποκλείει την συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής για μια μεγάλη μερίδα ασθενών με καρκίνο μαστού. Η διακοπή της θεραπείας, θέτει άμεσα σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών.

Επίσης, καταγγέλλουμε τις αποφάσεις, τις επιλογές και τον τρόπο διαχείρισης που επέλεξαν oι αρμόδιοι των εμπλεκομένων μερών, Δημόσιων Νοσοκομείων και Εταιρίων Φαρμάκων, για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εξόφλησης των χρεών. Τέλος, καταγγέλλουμε την αδυναμία των αρμόδιων και συναρμόδιων παραγόντων, προσώπων και Αρχών, να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, απαξιώνοντας την ανθρώπινη ζωή.

Διεκδικούμε, την άμεση επίλυση του προβλήματος το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ζωή των ασθενών. Η πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία αποτελεί αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα.

Το παρόν Δελτίο Τύπου υπογράφεται από τον
Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», τον
Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας, και τον
Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης.